Skip to main content

De tiende editie van de PCH Opwarmrit

24 maart 2019

Zondag 24 maart was dit jaar een extra bijzondere dag. Deze dag stond voor veel PCH leden in het teken van de jaarlijkse Opwarmrit. En deze keer was het een extra bijzondere editie; namelijk de 10e keer dat deze rit gereden werd. En ook deze keer mochten we weer rekenen op de vriendelijke gastvrijheid van Porsche Centrum Eindhoven en Porsche Centrum Maastricht (Ad Geerts en Lucvanderfeesten). De titel van de rit was ‘Molentocht’, wat al een beetje aangaf wat we die dag veel zouden gaan zien. En het weer was heel erg mooi. Het was een beetje fris, maar het zonnetje deed erg haar best.

De opkomst voor deze rit is altijd heel erg hoog, en ook dit jaar stonden er maar liefst 96 auto’s op de startlijst, waaronder ook een aantal auto’s was ingeschreven via de dealers. Jur, Walther en Ad trapten af met de opening van dit evenement.

Special edition PCH cap

In de convocatie was het al aangekondigd; voor de deelnemers was er dit jaar een extra cadeautje. Een prachtige PCH special edition cap, ontworpen door Jur en Elly. Tijdens het openingswoord werd nog even aandacht gevraagd voor een ander item, van de hand van hetzelfde ontwerpersduo; de PCH sokken, exclusief voor de PCH gemaakt, in een prachtig oranje doosje, helemaal in stijl. De sokken zijn overigens ook te koop via de website. Altijd een leuk cadeautje!

Voordat er gereden kon worden, werden er eerst andere vaardigheden getest. Buiten was een dartbord opgehangen, en aan ieder werd gevraagd om een zo hoog mogelijke score te gooien. Uiteindelijk was het een dame die alle heren ver achter zich liet; Patricia Kaczorowski had de gelukkigste hand van gooien! En ook dit jaar waren de goodiebags weer uitstekend gevuld (er kon echt niets meer bij), waarbij de Brabantse worstenbroodjes heerlijk waren!

Nog nooit zoveel molens gezien

De Molentocht bracht ons naar weggetjes die we anders nooit gereden zouden hebben. Prachtige landweggetjes, stukjes langs het water en door schilderachtige dorpjes. En het was te verwachten: we hebben op één dag nog nooit zoveel molens gezien. En we dachten dat daar nog wel vragen over zouden komen, dus hebben we onderweg geprobeerd om zoveel mogelijk te onthouden over de Poldermolens, Korenmolens, Windmolens, Watermolens, Beltmolens, Schorsmolens, Beukmolens en andere soorten die we onderweg zijn tegengekomen. Nooit geweten dat er zoveel soorten molens in Nederland te vinden zijn!

De eindlocatie was in Drunen, bij de Korenmolen. Helemaal in stijl van de dag. Het buffet was prima verzorgd, en voor iedereen was wel iets lekkers te vinden. Ook met de verschillende dieetwensen was rekening gehouden. De prijswinnaars (Robbert & Ingrid Jedeloo, Henry & Martine de Vaal en Rene van der Gaag) waren allemaal erg gelukkig met de winst en de mooie prijzen, gesponsord door Porsche Groep Zuid!

Het was een topdag, dankjewel Jur en Elly! Een geweldig begin van een nieuw Porsche seizoen!

Walther Blijleven