Skip to main content

5, 6 en 7 mei 2006

Ook dit jaar zijn de Porsche liefhebbers vanuit heel Europa massaal naar Francorchamps gekomen. Gedurende de drie dagen werden meer dan 1550 Porsches geteld bij de ingang. Er waren zo´n 50 Porscheclubs vertegenwoordigd uit meer dan 10 landen en ongeveer 450 inschrijvingen op de categorieën “fun”, “sport” en “race”. Het was gezellig druk, het weer was prima en het was een genot naar al die verschillende prachtige Porsches te kijken en te luisteren.

Het is inmiddels mijn derde jaar van deelname aan dit bijzondere weekend en ik had ingeschreven voor alle dagen in de sportcategorie. Donderdagavond vertrokken Marcel (zoon) en ik naar Francorchamps, waar we gezellig met Jan van Zessen samen een hotel dicht bij het circuit hadden geboekt. De volgende ochtend waren we ruim op tijd om ons aan te melden en de nodige papieren en stickers te verwerken.

Dit jaar geen Formule 1 pitbox, maar een 24-uurs pitbox “beneden”. En we bleken rondom ons tussen diverse clubgenoten te zitten: Gosse Stielstra, Gerry Steenbergen, Kees Bouhuys, Dirk Schulz, Eddie den Dekker en Jürgen Albert. Ook zijn er tijdens het weekend diverse leden als toeschouwer naar het circuit gekomen: Paul Kriekaert, John Pearman en Dirk Kniep. Zelfs oud-leden hebben we gesignaleerd: Diana en Floor Lem.

Het circuit lag er perfect bij. De eerste rondjes weer helemaal `vreemd´. Het is bepaald geen gemakkelijk circuit, maar een absoluut genot. Vooral eau rouge: eerst met 230 km/uur langs de betonwand van de pitboxen en dan links – rechts omhoog en dus niet kunnen zien hoe het daarna verder loopt. Later heeft Menno Kuus mij nog eens de fijne kneepjes uitgelegd en dat hielp. Marcel heeft natuurlijk meegereden. Daarnaast heeft hij alle dagen als pitboxassistent onze Porsches uit en in de pitbox geleid en na elke manche de remschijven schoongeblazen.

Zaterdagavond zijn we gezellig met een groepje PCH-ers gaan eten. De volgende dag weer op tijd op en naar het circuit. Zondagochtend kwamen Marjoleine en Patricia (dochter) ons aanmoedigen. Zondag is traditiegetrouw de dag voor bezoekers. Het was druk, ook op het circuit. Er werd maar weinig code rood gegeven en gelukkig hebben we, behalve een barst in de voorruit, zonder schade gereden.

Zondagmiddag stond de Porsche Parade weer op het programma. Alle aanwezige Porsches, dus ook de toeschouwers, werden uitgenodigd aan te sluiten op het circuit. Weer werd het record van het vorige jaar (658) gebroken en staat nu op 662! Het blijft een bijzondere aanblik, al die modellen van oud tot jong en in een kleurige sliert over het circuit.

Maar het zelf rijden is, was en blijft toch het allermooiste. We kijken terug op een fantastisch weekend dat perfect georganiseerd was. Francorchamps: tot volgend jaar.

Leo Biermans