Skip to main content

13 juni 2004

Alle Nederlandse Porsche clubs namen deel aan de Bezorg een Lach Dag van dit jaar, die georganiseerd werd door een commissie samengesteld uit de verschillende besturen en Pon Porsche Import. De organisatie verliep vlekkeloos en het weer zat ons mee. Zo’n 120 zieke kinderen hadden de dag van hun leven. Er werd veel gelachen, vooral door de kinderen. Eén van de hoogtepunten was het feit dat alle auto’s in de showroom in Leusden open waren en al snel vol zaten met (toeterende) kinderen. Nadat de hamburgers met mayo en/of ketchup waren verorberd, werd wederom bezit genomen van al dit moois in de showroom. Het moet gezegd, de mensen van Pon bleven lachen ondanks het feit dat ze zagen aankomen dat al die auto’s gepoetst moesten worden. Een geweldige dag, die bij deelnemers en de kinderen een bijzonder goed gevoel achterliet. Linda Wes-Kamermans tekende verslag op:

Vrijdag 11 juni begon ik met de voorbereiding voor dit evenement; het mooi maken van de auto. Ook dit is toch altijd weer een plezierig terugkerend iets. Eerst het interieur en toen de buitenkant. Zowel mijn man Willem als zoon Guus (22 maanden) hebben geholpen met het wassen van mijn auto. (Nee Guus, geen steentjes tegen de auto gooien).

Toen ik zondag ochtend om 8:30 uur wegreed zag alles er tip top uit. Om ongeveer 9:10 uur kwam ik in Den Haag bij het Juliana Kinderziekenhuis aan. Op de parkeerplaats stond de organisatie om mij te ontvangen en mijn Porsche te voorzien van zijn eerste raamsticker. ‘57 Bezorg een lachdag 2004 Porsche’

Bij het melden aan de balie ontving ik mijn T-shirt, routebeschrijving, keycord met nummer 57 erop en nog wat reclamemateriaal. Toen opzoek naar mijn match; iemand van tussen de 8 en 16 jaar met ook nummer 57 om zijn nek. Om ongeveer 10:00 uur had ik mijn match gevonden, Fayaaz Kalloe. Hij is 13 jaar en was de enige in Den Haag die op het moment van het evenement ook daadwerkelijk opgenomen was in het ziekenhuis. Na een korte introductie gingen we op pad. Met vijf auto’s tegelijk werden we van de parkeerplaats afgeleid. Volgens mij was ik nog zenuwachtiger dan Fayaaz. De route ging van Den Haag over de A12 naar Gouda. Dan tussendoor naar Bergambacht, Schoonhoven, het pontje over naar Goudriaan. Hier kreeg mijn bijrijder echter al last van wagenziekte en dus besloot ik maar het navigatiesysteem in te stellen op de snelste route naar Leusden. Die bleek overigens dezelfde te zijn als de routebeschrijving. Dus om 12:15 uur kwamen wij en een heleboel andere Porsches aan bij Pon in Leusden. Voordat wij de parkeerplaats opreden moest Fayaaz uit de auto en werd er een foto van hem gemaakt. Auto geparkeerd, het blijft toch altijd weer een prachtig gezicht zoveel Porsches bij elkaar. Er stonden ook hele mooie oldtimers tussen, echt prachtig. Op het terrein van Pon stond een springtent voor de kinderen en een kraam waar de hamburgers al lagen te bakken. In de showroom kon ook wat gegeten en gedronken worden. En natuurlijk kon iedereen de geshowde Porsche modellen van buiten en van binnen bekijken. Vandaag werden vooral de claxons van alle Porsches in de showroom getest. Het was hierdoor een enorme herrie van continu toeterende Porsches. Ik vond het geweldig.(Niet iedereen deelde deze mening volgens mij).

Om 13:45 uur kregen we een korte toespraak van Philip Stassen en na het uitdelen van mooie posters gingen we op weg naar het luchtvaartmuseum in Soesterberg. Hier hebben wij wat rondgelopen en gekeken. Om 15:45 uur kregen wij na een korte slottoespraak de foto uitgereikt die bij aankomst bij Pon was gemaakt, echt een prachtig aandenken. Hierna hebben wij de snelste weg naar Den Haag genomen. Airco aan en raam open, zo voelde Fayaaz zich het prettigst, en het gas ingedrukt. Na ongeveer 15 minuten rijden is Fayaaz in slaap gevallen en om 17:00 uur in Den Haag is hij pas weer wakker geworden. Bij het ziekenhuis stonden al vele ouders hun kroost op te wachten. Ik heb mijn 4S op de parkeerplaats gezet en Fayaaz begeleid naar zijn Kamer in het Juliana Kinderziekenhuis. Zowel hij als ik waren van mening dat het een zeer geslaagde dag was geweest. Organisatie commissie, bedankt!