Skip to main content

PCH Taxatiedag

2 november 2019

De laatste jaren zijn de occasion prijzen van sommige Porsche modellen sterk gestegen. Voor veel Porsche bezitters een mooie opsteker. Mocht er echter iets vervelends gebeuren, dan kan er een nare discussie ontstaan met de verzekeraar, die zonder geldige taxatie zal uitgaan van de dagwaarde. De dagwaarde is in de meeste gevallen slechts een fractie van de vervangingswaarde. Een taxatie is dus extreem belangrijk, zeker voor de wat oudere Porsche modellen.

Omdat een taxatierapport twee jaar geldig is, organiseert de PCH elke twee jaar een club taxatiedag. Op die manier kunnen onze leden een vakkundige taxatie laten verrichten tegen een aantrekkelijke prijs. Dat doen we met onze vaste taxateurs, Dennis Rietveld en Jan Augustijn. Beiden erkend taxateur en Porsche liefhebber. Voor de derde editie van de taxatiedag waren we te gast bij Porsche Centrum Leusden.

In Leusden was voor ons de Classic werkplaats gereserveerd. Een mooi gedecoreerde ruimte met een eigen ingang en compleet met twee hefbruggen. Meer dan voldoende ruimte voor onze taxateurs in een fraaie ambiance. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur werden 17 Porsches van PCH leden getaxeerd. Voor de deelnemers was er ook nog een goodybag beschikbaar gesteld door Porsche Centrum Leusden.

Rond de middag waren er prima belegde broodjes geregeld en aan de bar in de showroom van Porsche Centrum Leusden kon koffie - of iets anders - worden gedronken. Uiteraard maakten de meeste deelnemers gebruik van de mogelijkheid om de grote showroom te bezoeken waar een aantal fraaie Porsche stonden opgesteld, met als hoogtepunt een Carrera GT. Niet alleen de deelnemers aan deze dag kwamen naar Leusden, een aantal leden kwam gezellig langs voor een kop koffie en een praatje met de clubleden en de medewerkers in de showroom. Zo werd het meer dan alleen een taxatiedag en kreeg deze dag het karakter van een Cars & Coffee evenement. Dat is wellicht een idee om vaker te doen in de toekomst. We sluiten af met onze oprechte dank voor de gastvrijheid en prima organisatie door Porsche Centrum Leusden.

Henry de Vaal