Skip to main content

Vanuit het gehele land zijn een 40-tal leden van de club met bijrijder (partner, kind, vriend of collega) naar Nederweert gekomen, om op deze zonovergoten dag kennis te maken met het bedrijf van de familie Neijts.  ARRK SPG pre-series Tooling & Prototyping B.V. en vervolgens een toeristische tour te maken door Noord-Limburg en België. We werden door Jeltina en Mario welkom geheten op hun prachtige locatie aan de Titaniumstraat in Nederweert.

Het bedrijf ontwikkelt prototype onderdelen voor diverse autofabrikanten, waaronder Porsche, maar nog veel meer fabrikanten. Ze verzorgen ook  onderdelen in kleine volumes voor speciale edities van automerken.  Voor de Porsche 918 hebben zij een complete serie onderdelen gemaakt, waarvan Porsche AG vond dat zij dit beter konden maken dan de productieleverancier. Een groep jonge enthousiaste medewerkers werkt hier aan de ontwikkeling van de toekomstige dashboards, verlichting in en aan auto’s, maar ook aan afdichting van diverse onderdelen. Dit is maar een zeer kleine greep uit wat dit mooie bedrijf allemaal doet. De indruk die werd achter gelaten is een zeer clean, geordend en familiair bedrijf waar met passie gewerkt wordt.  Mario en Jeltina, heel erg bedankt dat we een inkijkje mochten krijgen in jullie dagelijkse leven en voor de goodiebag die we mochten ontvangen.

Na heerlijke Limburgse vlaai, soep, broodjes en bakjes fruit - en natuurlijk e koffie en fris -  zijn we gestart aan de rit die vanuit Limburg naar de Achelse Kluis leidde. Deze toertocht stond in het teken van genieten van de omgeving, voor deze keer was er geen spelelement toegevoegd. Ook wel eens heerlijk om te kunnen genieten van de omgeving die vooral bestond uit hoogstaande maisvelden. Gelukkig nog niet geoogst. Dit zou een heel ander beeld van de tocht hebben opgeleverd. Via Weert, het blauwe meertje, Altweerterheide en Stramproy  zijn we bij Haler de grens overgegaan.  

De tocht zette zich voort langs het outlet center van Maasmechelen in de richting van Zutendaal, waar we een stop hadden voor een ijsje. Door het mooie weer veranderde de parkeerplaats in een tentoonstelling van Porsches. Wat een leuk gezicht! Tevens was deze onderbreking in de tocht ook heel leuk om even een gezellig moment met elkaar te hebben. Het mooie weer werkte uiteraard hier ook aan mee.

Het laatste deel van de tocht zijn we door de bossen van Belgisch Brabant gereden. met als eindbestemming de Achelse Kluis, Sint Benedictusabdij. De broeders van deze abdij brouwen het welbekende Trappistenbier. Inmiddels zijn er geen broeders meer in de abdij aanwezig, zij zijn samengevoegd met de abdij van Westmalle. Er wordt hier echter nog wel het trappistenbier gebrouwen. De Abt komt wekelijks toezicht houden op het brouwproces. In de brasserie van de abdij hebben we heerlijk genoten van een soep en stoofvlees in trappistenbier. Na dit heerlijke eten en de leuke tocht is een ieder weer huiswaarts gekeerd. Waarschijnlijk de laatste tourrit in het Corona jaar 2021. Hopelijk volgend jaar weer meer van deze leuke evenementen.  Nogmaals bedankt Mario en Jeltina, voor de geweldige ontvangst.