Skip to main content

Mosselrit

1 september 2019

De PCH Mosselrit kende een internationaal karakter met de deelname van ca. 20 equipes van onze vrienden van de Porsche Club Nürnburgring. Met in totaal een kleine 40 auto’s gingen we van start in het mooie Zeeland. Het zou een zonnige dag worden met een luxe lunch in de bekende Hotellerie De Schuddebeurs en een mosselmaaltijd aan het slot van de rit die volgens de kenners van bijzonder hoge kwaliteit was. Voeg daarbij een mooie gevarieerde rit over Schouwen-Duiveland en je hebt weer een PCH evenement vol kwaliteit en gezelligheid. Deze keer geen verslag van de dag zelf maar een verslag van de organisatoren hoe deze dag door hun inzet tot stand is gekomen: Hoe organiseer je een tourrit en wat komt er bij kijken.

Wij (Theo Wijlhuizen en Paula Berrevoets) hadden het idee opgevat om ook een tourrit te organiseren voor de Porsche Club Holland. Dit hebben wij voorgesteld aan het bestuur (augustus 2018) en besproken wanneer we dit zouden gaan doen. 1 september 2019 werd al snel vastgelegd. Maar dan, hoe ga je eigenlijk zoiets organiseren?

Zo werd de mosselrit geboren, Zeeland (Schouwen-Duiveland) is met name bekend door Renesse/Haamstede en de mooie stranden, maar het eiland heeft nog zoveel meer te bieden. Bruinisse is het mosseldorp van Schouwen-Duiveland waar je ze ook prima kunt eten, dus die keus was snel gemaakt. Wij naar restaurant de Meeuw dat bekend staat om de topbereiding van de heerlijke mosselen en gevraagd of we konden reserveren voor de deelnemers van de tourrit en of wij ook de ontvangst daar konden regelen. Dit alles was geen probleem dus wij hebben samen met de eigenaar een menu samengesteld.

Ook voor de lunch hadden wij een idee, het pittoreske Schuddebeurs, midden in het groen waar je een leuke Hostellerie (herberg) hebt. Ook daar hebben we overleg gehad met de eigenaar en zo zijn we tot een leuke lunch gekomen. En dan de rit nog…

De route zat al in ons hoofd en moesten we eigenlijk alleen nog perfectioneren. Dus wij in de auto en we gingen de route die in ons hoofd zat rijden over stille landweggetjes en door leuke dorpjes en oudheden. Theo heeft naast mij de route ter plekke uitgeschreven zodat deze alleen nog op de PC verwerkt moest worden. Dan de vragen erbij verzinnen voor het spelelement. We wilden ook niet te ingewikkelde vragen en hebben deze ter plekke verzonnen waar wij waren en waarbij wij dachten: “dit is leuk”.  (Ook om te weten wellicht).

Deze route die inmiddels uitgewerkt was hebben wij doorgestuurd naar het bestuur die voor ons het routeboek gemaakt hebben. Dan hebben we ook nog prijzen nodig; wie regelt dit? Ook hier bood het bestuur de helpende hand. Voor de goodybags hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en zijn naar Porsche Centrum Rotterdam gegaan met de vraag of zij ons wilde sponseren met het verstrekken van een goodybag voor de deelnemers. Wij kregen als antwoord dat zij ons natuurlijk wilde sponseren en we konden de goodybags voor de tourrit ophalen. Ook hebben wij een dag voor de tourrit de rit zelf nog gereden om te kijken of er geen wegafzettingen waren onderweg. Wij zijn zelf maar 1x verkeerd gereden. Gelukkig was er niet geknutseld aan de weg en alles was nog zoals het was.

Dan de dag zelf, spannend… Wordt het mooi weer loopt alles goed geen rare dingen onderweg? Wij zijn zelf op drie punten tijdens de route gaan staan om te kijken of iedere deelnemer het wel kon vinden. Dit bleek over het algemeen wel het geval te zijn gelukkig. Aan het eind van de middag kwamen wij weer bij de Meeuw uit om daar ons diner te gebruiken, na de prijsuitreiking werden de mosselen bij heerlijk weer geserveerd en de stemming zat er goed in.

Theo Wijlhuizen en Paula Berrevoets