Skip to main content

Rijvaardigheid training en slalom - Midland Circuit

26 mei 2019

De jaarlijkse rijvaardigheid training aan het begin van het seizoen op het Midland Circuit in Leleystand trekt altijd een relatief groot aantal deelnemers, waarbij meestal vooral veel nieuwe leden zich aanmelden. Ook dit jaar was er ruim voldoende belangstelling voor deze training. 26 deelnemers, waaronder 6 dames  meldden zich op zondagochtend 26 mei. Een droge dag met een bleek zonnetje, dus ideale omstandigheden.

De instructeurs binnen onze sportcommissie hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met deze training waarbij een vast programma wordt afgewerkt voor beginners en gevorderden. De juiste zitpositie komt steevast eerst aan bod en telkens blijkt weer dat het nodig en zinvol is om hier aandacht aan te besteden. Remoefeningen gevolgd door remmend uitwijken en uiteindelijk oefenen met onder- en overstuur. Voor Porsche rijders zijn dit absoluut noodzakelijke trainingen waarbij vooral de beginnende deelnemers steeds verbaasd zijn hoeveel er van deze training geleerd wordt. Daarbij is er altijd veel plezier, getuige de grote glimlach die gedurende de hele dag op ieders gezicht te zien is.

Na de basisoefeningen volgde het slalom rijden. Dat is en blijft een leuk ‘spelletje’,  maar waar het echt om gaat is dat je met het slalom rijden leert hoe de auto reageert en hoe je omgaat met onder- en overstuur. Het Midland circuit is daar ideaal voor. Het is een relatief klein circuit met veel technische bochten. Rechte stukken zijn er nauwelijks te vinden. Bij de vaste deelnemers is het Midland circuit ook favoriet vanwege de heerlijke broodjes bal die geserveerd worden tijdens de lunch. Fred en Willemien runnen de keuken en kennen ons clubje inmiddels. Zij zorgden er dan ook voor dat de gehaktballen ruim voorradig waren.

In de ochtend was er al een slalom verreden en in de middag werd door beide groepen deelnemers nog een tweede en grotere slalom gereden die door de instructeurs was uitgezet. Voor de uitslag van het slalom rijden werden de tijden van beide sessies bij elkaar opgeteld. Ellen Groen was de snelste dame en haar zoon Marco maakte het familiefeestje compleet door de snelste tijd te noteren in groep 1. De snelste tijd in groep 2 was voor William Zegers.

Uiteraard werd er voor gezorgd dat we op tijd klaar waren om de Formule-1 race van Monaco op het grote scherm in de kantine te volgen. Een mooie afsluiting van een gezellige en vooral leerzame dag.