Skip to main content

26 juni 2022; een rit in het noorden van Noord Holland waarvoo  z’n 30 Porsches zijn aangemeld.  Marjon en Hans Gorter hebben ons voor de tweede keer meegenomen naar het platte maar toch echt mooie Noord Holland. De verschillende natuurstijlen, maar ook de diverse verschillende dorpjes maken dit deel van Nederland prachtig.

De ochtend begon in het thuishonk van Marjon volgens Hans: de golfclub van Dirkshorn,  gelegen net onder Schagen. We werden ontvangen met koffie of thee en een lekkere patisserie. Jur en Elly hadden kleding meegenomen voor de verkoop en die deden deze morgen goede zaken. De leden van de club worden door deze verkoop steeds herkenbaarder.

Om 11:30 mochten we na wat uitleg van Hans van start, geen plaatjes en geen vragen tijdens de rit, maar gewoon lekker genieten. De vragen zouden na afloop middels multiple choice gesteld gaan worden. Ja, we moesten genieten van het landschap, maar welke vragen zouden er gesteld worden? Al snel waren we een aantal spoorlijnen overgestoken, maar even noteren. Er staan wel erg veel windmolens, te veel om te tellen, ook dit maar even ergens vermelden.  Dat we vergeten waren om naar exotische dieren te kijken bleek na afloop in de vragenlijst…

De rit ging via smalle mooie landschappelijke wegen naar het noorden van Noord Holland -Den Oever. Het route boek vermelde dat we hier heerlijk vis konden eten. Het eerste restaurant werd dan ook druk bezocht door de leden, zo veel zelfs dat de bediening er erg veel moeite mee had. Op een gegeven moment kon men alleen nog maar drinken bestellen, iets eten ging helaas niet meer De kok had het te druk. ‘Personeel gezocht’. Via Medenblik, Opperdoes, Twisk, Abbekerk en Winkel gingen we weer terug naar Dirkshorn. De rit was ongeveer 128 km lang en heeft ons de mooie plekken van dit deel van Noord Holland laten zien. Prachtig was het met mooi weer, 21 graden en de gehele tijd de zon zichtbaar aan de hemel. Terug op de golfbaan kregen we de vragenlijst en nu maar kijken of we de juiste zaken hadden gezien en genoteerd. Dat was puzzelen en soms Googelen. Een trap in het weiland, waar was dat een onderdeel van? Ja, we hadden daar de auto even moeten verlaten om het bord te lezen, maar dat hadden wij niet gedaan...  De trap hadden we gelukkig wel gezien. Hoeveel windmolens staan er in het IJsselmeer vanaf de plaats waar Hans ons even verwelkomde tijdens de rit? Gelukkig, die hadden we wel geteld en met de vier antwoorden die we voorgeschoteld kregen, konden we het juiste antwoord aanstrepen. Maar welk exotisch dier we op 35,5 km van de rit zijn tegengekomen, die moesten wij gokken.

Ach, het gaat om het heerlijke rijden, de mooie uitzichten en het heerlijke eten. Het heerlijke Italiaans buffet was zeer goed verzorgd. Dank aan de organisatoren Marjon en Hans en aan het restaurant van de golfclub. Het was weer schitterend en gezellig. Op naar een derde rit in het mooie  Noord Holland, we hebben vast nog niet alle mooie plekjes bewonderd.

Ellis van de Laar