Skip to main content

De jaarlijkse rijvaardigheid training werd als gewoonlijk gehouden op het opleidingscentrum (CMH) van de Politie Academie in Lelystad. De PCH heeft het unieke voorrecht daar in eigen beheer trainingen te mogen geven. Ook dit jaar konden we daar veel nieuwe gezichten verwelkomen, die zo hun eerste indruk van de PCH opdeden. Met maar liefst drie instructeurs in de personen van Peter Ganseman, Daniël Sandifort en Evan Kersbergen was er ruim tijd om individueel aandacht aan de begeleiding van de deelnemers te besteden. De training omvatte instructie in het circuitrijden, slalom rijden en oefeningen op de slipbaan.

Het was bitterkoud in Lelystad. Zo koud dat 's cohtends de pompen van de slipbaan bevroren waren. Gelukkig was het zonnetje net krachtig genoeg om tegen het middaguur dit probleem te verhelpen. Voor de mensen langs de kant die de slalomtijden registreerden en de oefeningen begeleiden op de slipbaan was het toch wel afzien. Mutsen, shawls en handschoenen waren geen luxe. Maar probeer met handschoenen aan eens een stopwatch te bedienen of tijden te noteren...

Behalve de gebruikelijke 911's en Boxsters werden ook een Panamera en een Cayenne ingezet. De Cayenne eindigde op een verrassende 4e plaats in groep 2 van het slalomklassement. De lunch in de politiekantine zorgde voor een aangename gelegenheid om op te warmen. Aan het einde van de dag volgde de prijsuitreiking voor de slalom met een mooie fles bubbels voor de winnaars. Opnieuw moeten we vaststellen dat de faciliteiten en de catering van deze locatie op een eenzaam hoog niveau staan. We zullen hier in de toekomst graag steeds weer terugkeren.

klik hier voor de uitslagen van de slalom

klik hier voor het foto overzicht