Skip to main content

 

Het enorme succes van de jaarlijkse Opwarmrit van de PCH in samenwerking met Porsche Centrum Eindhoven/Maastricht is bepaald niet onopgemerkt gebleven bij de overige Porsche Centra in Nederland. Zowel Porsche Centrum Rotterdam als Porsche Centrum Leusden deden een verzoek om een gezamenlijk evenement te organiseren in 2017. Omdat drie dealer rally’s in één jaar wat veel van het goede dreigde te worden, werd een effectieve oplossing gevonden door een rally te organiseren tussen deze twee bedrijven. De start vond plaats in Rotterdam en eindigde in Leusden. Walther Blijleven en Henry de Vaal tekenden samen met medewerkers van Pon Posche Dealergroep voor de organisatie en het uitzetten van de route.

Niet minder dan 115 equipes schreven zich in voor dit evenement en ruim 200 deelnemers meldden zich zondag 21 mei in de showroom van Porsche Centrum Rotterdam. Het deelnemersveld toonden een evenwichtige verdeling tussen PCH leden en relaties van de beide Porsche Centra. In Rotterdam stond een uitgebreide broodjeslunch klaar en de deelnemers ontvingen een goed gevulde goodie bag bij de registratie. Voor de kleinsten zat er zelfs een radiografisch bestuurbaar Porsche model in de tas. Verder ontvingen alle deelnemers een fraaie genummerde sticker voor op de auto. Na een welkomstwoord door manager Harrie van Ham en een uitleg over de bolletje pijltje methode en de route door Henry de Vaal, mochten de deelnemers starten in groepjes van tien auto’s. Het roadbook met de vragen en opdrachten werd net voor de start uitgedeeld.

De rit voerde door het polderlandschap van de Krimpenerwaard en de Lopikerwaard naar de Lekdijk en vervolgens via de Utrechtse Heuvelrug richting Leusden. Het thema van de rit werd gevormd door de vele rivieren en watergangen die dit gebied doorkruisen. Uiteraard moesten onderweg de nodige vragen worden beantwoord en er moesten foto’s worden gevonden, waarbij ook weer vragen hoorden. Dat het een redelijk uitdagende opgave was bleek uit het feit dat geen van de deelnemers de maximale score zou weten te behalen.

De maximaal beschikbare tijd voor de rit was viereneenhalf uur en vrijwel alle deelnemers wisten de rit ruim binnen dat tijdsbestek te voltooien. Bij aankomst in Leusden was er veel positief commentaar over de prachtige route die men gereden had. Het weer zat deze dag ook nog mee; droog, een bleek zonnetje en niet al te hoge temperaturen. Het weer was mooi genoeg om de ontvangst en de barbecue bij Porsche Leusden te laten plaatsvinden op het buitenterrein.

Het bleek nog een aardige puzzel voor de organisatie om de vragenlijsten na te kijken en tot een uitslag te komen. Uiteindelijk weden rond zes uur de prijswinnaars bekendgemaakt en werden de fraaie - door Pon Porsche Dealergroep beschikbaar gestelde - prijzen uitgereikt aan de winnaars. Opvallend daarbij was dat er geen PCH leden waren onder de drie prijswinnaars! Porsche Club Holland en Pon Porsche Dealergroep kunnen als gezamenlijke organisatoren terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement.

klik hier voor het fotoverslag