Skip to main content

Sjoeën Limburg; dat was het zeker!! Ditmaal werd de 12de PCH Oppwarmrit gestart vanuit het Porsche Centrum Maastricht. De vestigingen Eindhoven en Maastricht zijn één. Ook konden we weer genieten van een ontvangst zonder Corona beperkingen, uiteraard wel zelf lettend op onze gezondheid.

Bij binnenkomst in de showroom stond de crew van PC Maastricht en de catering, de dames in mooie witte jurken, al op ons te wachten.  Alles was tot in de puntjes geregeld. Auto’s mooi ten toon gesteld en tafels heel mooi opgemaakt met heerlijke lekkernijen voor bij de koffie. 125 koppels (ja 250 mensen) hadden zich opgegeven voor deze eerste rit in 2022. Een recordaantal, het werd in de showroom dus ook steeds gezelliger. Klanten van Porsche Maastricht en Eindhoven en leden van de PCH. Omdat wij zelf een dag eerder waren aangekomen en overnacht hadden in een van de Van Der Valk hotels hadden we gezien dat er meerdere leden van de club hetzelfde hadden gedaan. Ja, het is toch helemaal in het zuiden van het land.

Na een welkomstwoord door Walter Blijleven en Luc Vanderfeesten (directeur-eigenaar PC Maastricht) was het woord aan Jur de Graaf, de organisator van de opwarmrit, samen met zijn vrouw Elly. Jur vertelde ons dat we een mooie rit door het Zuid Limburgse land zouden gaan rijden, maar dat we er rekening mee moesten houden dat we veel fietser tegen zouden komen. De mogelijkheid bestond dat we het routeboek niet in zijn geheel zouden kunnen volgen, wegens het afzetten van weggedeeltes voor een wielerspektakel. Dit laatste is ons gelukkig niet overkomen. De route die een groot deel van de Mergelroute besloeg, hebben we, in zijn geheel, goed kunnen afleggen. Naast het routeboek met een apart inlegvel met foto’s was de goodie bag zeer rijkelijk gevuld met allemaal lekkernijen en gadgets. Super gedaan organisators. 

De route van deze opwarmrit leidde ons door het Zuid-Limburgse landschap, waarbij we bijvoorbeeld 14 km langs de grens met België hebben gereden met prachtige uitzichten, wegen met haarspeldbochten, waarbij je je in het buitenland waant en langs mooie maar ook verlaten kastelen.

Onderweg was voldoende gelegenheid om ergens te lunchen. Ondanks dat er 125 Porsches meereden was het niet zo dat er een lang lint van deze auto’s zich door het zuiden van het land aan het verplaatsen was. Want naast onze auto’s kwamen we onderweg ook diverse andere clubs (oldtimers, motors, enz.) tegen die ook deze zondag uitgekozen hadden voor een mooie rit door dit gedeelte van ons land.

De eindbestemming was het Van der Valk hotel Heerlen waar we werden verwelkomd met een glaasje bubbels. Na de prijsuitreiking voor de mensen die meegedaan hadden aan het uitzoeken van de foto’s op de route, volgens Elly waren dit er niet erg veel, stond er een heerlijk live cooking buffet voor ons gereed. Het was een superleuke en heerlijke afsluiting van een prachtige rit. Dit smaakt naar meer en we hopen dat we in 2022 weer als vanouds met de PCH mooie tochten en sportieve evenementen mogen bijwonen. Elly en Jur bedankt en hopelijk komt er volgend jaar een 13de rit want het was perfect geregeld.

Ellis van de Laar

Voor het fotoverslag: klik hier