Skip to main content

Een prachtige dag, geen regen, geen wind, maar wel een heerlijk zonnetje dat de Betuwe verdiend in mooie kleuren liet stralen. De bloesems in de bekende boomgaarden staan op springen, zijn hier en daar zelfs al zichtbaar. Dit beloofde weer een aangename en onvergetelijke PCH-toertocht te worden.

De ontvangst op het Landgoed “De Eng” was hartverwarmend, koffie en petit- fours met Porsche- en PCH-logo, warme saucijzenbroodjes voor vertrek, de catering was perfect verzorgd . Toen alle deelnemers gearriveerd waren, heette vicevoorzitter Jur de G. iedereen welkom om vervolgens het stokje over te dragen aan de organisatoren van dit evenement, Armand van L. en Ronald de G. De roadbooks werden uitgedeeld en ver volgens werd volgens tijdschema vertrokken.

De route werd aangegeven in 18 opeenvolgende kaarten en tijdens de route moesten 18 gefotografeerde herkenningspunten gevonden worden , om ze dan op de bijbehorende kaart te noteren. De route ging vanaf het startpunt in Beusichem via dijken en pontjes richting Dreumel, dan via een aantal lokale wegen door Zaltbommel en opnieuw met een pont de Waal over, de Lekdijk op naar Culemborg alwaar met de pont de Lek overgestoken werd. Via Wijk bij Duurstede ging dan een mooie route over de Rijndijk richting Amerongen, vervolgens weer met de pont de Lek over richting Eck en Wiel en uiteindelijk weer terug naar Beusichem. Het eindpunt was Restaurant “Het Heerenlogement” en daar arriveerden we precies op tijd (vóór 17:00 uur) om de scores in te leveren.

Walther B. en ondergetekende Tibor K. waren een goed team. We reden gelijk op met mijn zoon Owain en zijn Joyce in hun rode Boxster en mede door gezamenlijke inspanningen kwamen we op nog betere wegen. We hebben alle plaatjes op één na gevonden, ééntje gegokt, maar helaas verkeerd. Toch waren we er van overtuigd dat we de hoofdprijs hadden. Echter niets bleek minder waar.

Na de ontvangst met een drankje volgde de verrassende uitslag :

1e Prijs: team Arendsen / Van Halteren

2e Prijs: team Van Kranenburg / De Vries

3e Prijs: team Kiszer/ Daatselaar

Jur de G. bedankte namens het bestuur Armand en Ronald voor hun inspanningen, ze mogen dit echt nog een keer herhalen!

Helaas moesten wij eerder huiswaarts keren en konden tot onze spijt het gezamenlijke diner niet meemaken, maar naar verwachting en ervaring zal dit weer gezellig napraten zijn geweest over een voortreffelijk PCH-evenement.