Skip to main content

Na het succes van de endurance race werd ook dit jaar gekozen voor een 1-uurs race voor teams. De teams bestonden uit 2 of 3 personen. Om te zorgen voor een gelijkwaardig verloop van de wedstrijd gold een minimum van 2 wissels, ook voor de teams met twee rijders. Dit jaar werd gekozen voor het kartcentrum van Race Planet Delft waar op twee gekoppelde banen een wedstrijd werd verreden die over drie verdiepingen van het kartcentrum voerde.

Op de dag voor de race bereikte de temperatuur in ons land een absoluut dieptepunt met waarden tot -20 graden Celcius. Zondag 5 februari was het overdag met een gevoelstemperatuur van - 12° ook ernstig “fris”. De ontvangst en de briefing in het kartcentrum verliepen prima en aangenaam. Met name de briefing viel op door de professionele aanpak in vergelijk met andere kartcentra die we eerder bezochten.

In de ontvangstruimten van Race Planet Delft was de temperatuur nog tamelijk aangenaam.. In de enorme hal waar de kartbanen in totaal over 4 verdiepingen lopen, was echter niet meer op te stoken tegen het ijskoude weer. Het was er dan ook bar koud! De rijders die geen handschoenen hadden meegenomen kregen na verloop van tijd dan ook veel last van dode vingers door de extreme omstandigheden.

De wedstrijd verliep echter uitstekend en sportief. Alle deelnemers waren razend enthousiast over deze baan met een parcours dat slechts door een enkeling onder de 60 seconden verreden werd. Met name de afdalingen waren behoorlijk spectaculair met imposante snelheden. Deze kartbaan is zeker favoriet voor de toekomstige kart evenementen van de PCH. Na de race kon er worden opgewarmd in de bar waar een prima lunch klaar stond voor de deelnemers.

Klik hier voor het fotoverslag

Klik hier voor de uitslag