Skip to main content

Een vast onderdeel in de PCH jaaragenda is de slalom op zondagochtend op het terrein van de Politie Academie in Lelystad. Vroeg in de ochtend werd een lange slalom uitgezet op het enorme terrein door ons slalom-mastermind Dave Fagan, samen met instructeur Erik de Vaal.

Om 10:00 uur mochten de 20 deelnemers het parcours oprijden en er werd eerst flink geoefend. Veel deelnemers lieten zich door Erik eerst nog wat bijscholen om de fijne kneepjes van het slalom rijden beter onder de knie te krijgen. Het was dan ook een zeer uitdagend parcours met stukken op hoge snelheid en enkele zeer venijnige bochten. Ook de natte slipbaan werd in het parcours verwerkt. Salommen is een leuk spelletje, maar het gaat uiteindelijk om de verbetering van de rijvaardigheid. De combinatie van nat- en droog wegdek leent zich daar uitstekend voor.

Om ook de stukken met hoge snelheid goed uit de verf te laten komen moest de slalom tweemaal achter elkaar verreden worden. De snelste tijden kwamen dan ook niet onder de anderhalve minuut uit. De lengte van deze slalom deed ook het voordeel dat de Boxsters vaak hebben op kortere trajecten teniet. De 911's deden het deze keer duidelijk beter.

Na het oefenen en de instructie moest iedereen het uiteindelijk toch zelf doen en in het laatste uur van deze ochtend werden de tijden gezet, nauwkeurig bijgehouden door Jur de Graaf als tijdwaarnemer. Als gebruikelijk werd de ochtend afgesloten met een prijsuitreiking en een lunch in de politiekantine.

klik hier voor de uitslagen