Skip to main content

24 november 2008

Spionage foto's van gecamoufleerde exemplaren waren al een tijd in omloop. Nu dan eindelijk de officiële foto's van de nieuwe Porsche Panamera.

De Panamera is 1.931 mm breed en 1.418 mm hoog: hij is breder en lager dan vergelijkbare vierdeurs-sportauto’s. Zijn lengte van 4.970 mm en de korte overhang voor en achter geven de Panamera zijn slanke GT-silhouet.

Porsche ontwikkelde voor de Panamera innovatieve motoren die alle Porsche-kwaliteiten in zich verenigen. De benzinemotoren in V-vorm tellen zes of acht cilinders en variëren in kracht van 300 tot 500 pk. Schakelen gebeurt via een handgeschakelde zesversnellingsbak of een PDK-zeventraps transmissie (Porsche Doppel Kupplung).

Als aanvulling op de versies met achterwielaandrijving, heeft de topversie van de Panamera vierwielaandrijving (optioneel verkrijgbaar op de andere versies van de Panamera). Verder ontwikkelt Porsche een hybrideuitvoering van de Panamera.

De Porsche Panamera wordt geproduceerd in de fabriek in Leipzig. Porsche verwacht jaarlijks 20.000 exemplaren van de Panamera te verkopen. De Porsche Panamera maakt zijn werelddebuut in het voorjaar van 2009. Aan het eind van de zomer in 2009 staat de nieuwe Panamera bij de officiële Porsche dealerorganisatie in de showroom. Meer details over de motoren, de transmissies, de uitrusting en de prijzen maakt Porsche in het voorjaar van 2009 bekend.