Skip to main content

In een vliegende sneeuwstorm reden alle deelnemers van het PCH gala op zaterdag 26 november richting het Limburgse Vaals. De dag ervoor was het in het oosten en zuiden van Nederland nog een ware chaos op de Nederlandse wegen. Vele automobilisten strandden op gladde en onbegaanbare wegen, er was een historisch hoog filegehalte die dag. Menig PCH-er zal zich afgevraagd hebben of er een doorkomen aan was naar Zuid Limburg, maar het viel erg mee en aan het eind van de zaterdagmiddag was de ontvangst één en al vrolijkheid in Hotel Kasteel Bloemendal.

Liefst 31 aanmeldingen zijn er dit jaar op het secretariaat binnengekomen en we konden ons tevens verheugen op een drietal officiële nieuwkomers, die het speldje in ontvangst mochten nemen. Maar dat gebeurde uiteraard later op de avond. De oprijlaan van het kasteel was feeëriek verlicht met lampjes in de bomen. In de tuinen lag een laagje witte sneeuw en voor het bordes stond de eerste in Nederland geregistreerde Porsche Cayman S. Een mooier plaatje was er voor het magazine niet te schieten. U heeft de foto wellicht al op de website van de club zien staan.

Zoals al meerdere malen dit jaar is gebeurd heeft één van onze leden zich ingezet om het gala te organiseren. Al maanden geleden is Claus Ahrens naar Limburg gereden om de afspraken met dit hotel te maken. De missie was om er een ongedwongen feest van te maken met weinig plichtmatigheden, goede muziek, heerlijk eten in een rustgevende omgeving. Tradities als de groepsfoto met champagne en het uitreiken van de PCH-speldjes zijn in ere gehouden, maar hebben geen dominante rol gespeeld.

De ontvangst in de gezellige lobby was rijkelijk voorzien van koffie, thee en zoete lekkernijen. Na de ontvangst kon een ieder zich klaarmaken in galatenue om zich rond de klok van 19.30 te verzamelen in de hal. Met een glas champagne in de hand mocht het feestelijk uitgedost gezelschap gedurende 30 minuten poseren voor de maar niet op de plaat te krijgen foto! Na veel “ge-cheese” en inmiddels lege glazen kon de wandeling door de erkers naar de statige Monastèrezaal gemaakt worden. De ene nog feestelijker jurk dan de andere schreed door de lange gang.

Gekozen was voor een tafelbezetting met voorbedachte rade. En dit wel om het iedereen vooral naar de zin te maken met zijn tafelgenoten, hetgeen volgens alle gasten goed gelukt is. Aan alle tafels werd geanimeerd gepraat en vooral genoten van het fantastische 7-gangendiner. Afwisselende smaken kwamen ter tafel en tussentijds speelde de band met enthousiasme in aangepaste stijlen. Tussen de gangen door kon er volop gedanst worden en werd de sfeer tamelijk los. Zeker zo los, dat er zelfs een polonaise op gang kwam…. Omdat niet iedereen daar van houdt wisselde de band met grote regelmaat van tempo en stijl. Een kleine bijkomstigheid was dat deze band nog ’s morgens ingeschakeld moest worden omdat de gecontracteerde muzikanten in hun bus met instrumenten op die vorige chaotische vrijdag bij Apeldoorn in een greppel terecht gekomen waren. Op zaterdag lag de bus nog steeds naast de weg. Dankzij het in de arm genomen promotiebureau is in allerijl een andere band naar Vaals gekomen. Niemand die dat gemerkt heeft.

Tijdens het diner werden drie aspiranten tot PCH lid verheven. De speldjes zijn uitgereikt aan Rob Frings, Bert Mets en John Pearman. Zij zijn allen pas in 2005 bij de club gekomen en hebben met groot enthousiasme meteen vier evenementen meegemaakt. Een hartelijk welkom voor deze sympathieke Porsche rijders!

Hoogtepunt van de avond was de presentatie van het FAB (ulous) 50 programma. Eind mei 2006 zal het 50-jarig bestaan van de PCH uitbundig gevierd worden met een prachtige rit naar Leipzig en Berlijn. De route wordt uitgezet door onze leden Peter & Paul ( u weet wel, ze doen dit vaker). In Leipzig brengen we een bezoek aan de Porsche fabriek en zullen het productieproces van de Cayenne en de GT gaan bekijken. In Berlijn zullen we vooral cultuur gaan proeven en vindt een feestelijk gala plaats. De FAB50 commissie heeft een sfeervol en afwisselend programma gemaakt en opende met veel enthousiasme de inschrijving tijdens het gala. Dit heeft direct al geresulteerd in een aantal aanmeldingen van niet minder dan 20 auto’s! Er is een limiet gesteld van 50, dus wees er tijdig bij indien u mee wilt.

Als afsluiting van het diner werd een dessert- en kaasbuffet geserveerd dat de hele avond is blijven staan voor de snoepers. Dansen, praten en snoepen kan niet tegelijk, maar werd wel van harte aanbevolen en werd dan ook gedaan. In de zaal was tevens een kleine bar open zodat iedereen de benen kon strekken om zijn drankje te halen. Een formule die bijdroeg aan meer ongedwongenheid en wisseling van de tafelbezetting. De vrolijke klanken van de muziek en het veelvuldig gelach van de gasten heeft tot groot vermaak geleid

De prima kamers met mooi uitzicht en comfortabele bedden hebben een ieder die de kleine uurtjes meegemaakt hebben toch een uitgerust gevoel bezorgd. In het restaurant stond een uitgebreid ontbijtbuffet klaar voor de opgefriste PCH-ers. Inmiddels was de Cayman volledig ondergesneeuwd en onherkenbaar geworden. Toch heeft de auto erg veel bekijks en bewondering geoogst op de terugweg naar het Noorden. We danken Claus Ahrens voor zijn enthousiasme en inzet om dit gala tot een mooi feest te maken.

Diana Soeteman