Skip to main content

25 jaar P&P

In het openingswoord van de P&P rit op 15 mei, stelde Voorzitter Henry de Vaal dat het veelzeggend is voor de sfeer in de PCH dat Peter en Paul al 25 jaar hun P&P puzzelrit organiseren. En daar mag een ieder zelf zijn conclusies aan verbinden!

Als start- en eindpunt hadden de heren gekozen voor restaurant-bar-lounge de Viersprong in ’s-Gravenzande. Een prachtige locatie met een enorm terras, waar we dankzij het mooie weer in de middag ruimschoots van konden profiteren. Na de bekende instructies van Paul (goed luisteren!) gingen de deelnemers van start. Summiere instructies moesten volstaan om de route te volbrengen (goed lezen!) en uiteraard waren de vragen en opgaven weer volgestopt met de gebruikelijke instinkers (ook daar, goed lezen!). Met 25 jaar ervaring kennen Peter en Paul inmiddels echt alle trucjes om een dergelijk evenement tot een succes te maken.

De route liep door het Westland, met voldoende tijd om onderweg te stoppen voor een lunch en een kort bezoek te brengen aan de Japanse watertuinen en de Maeslantkering. Onderweg foto’s zoeken, lastige opgaven zien op te lossen en ook nog eens de route proberen te volgen. Eén van de opgaven was een pluche hondje mee te brengen. Dat bleek bij een benzinestation onderweg te koop; zie het maar te vinden. Eén van de deelnemers probeerde de achteropkomende concurrentie uit te schakelen door alle resterende hondjes op te kopen. Foei John!

’s-Middags brak de zon goed door en het was goed vertoeven op het terras van de Viersprong waar druk gediscussieerd werd over de opgaven. Een enkeling kon het toch weer niet laten om te protesteren tegen de antwoorden op de vragen en moest dat onmiddellijk bekopen met een biertje voor Peter en Paul. Twee herenteams belandden op de eerste twee plaatsen: plaats 1 voor team Koolhaas; plaats 2 was voor team van Leeuwen/van Bellen en de derde plaats ging naar team Gimberg. De poedelprijs (bril met leeslampjes) werd overhandigd aan team Wiggemansen.

De PCH had een bijzondere gast deze dag: Ivor Lammerink, regionaal evenementen coördinator van de Porsche Club of America. Ivor, die van origine Nederlander is, wilde graag eens een evenement van de PCH meemaken. Hij genoot volop en was duidelijk in zijn oordeel: heel gezellig en zeer professioneel georganiseerd.

Na de prijsuitreiking volgde nog een dankwoord en kregen Peter en Paul naast het traditionele alcoholische cadeautje, de PCH clubtrofee uitgereikt als dank en waardering voor 25 jaar inspanning. De heren waren hierdoor zichtbaar ontroerd en trokken de enige mogelijke conclusie: voorlopig gaan ze nog een poosje door!

Ter afsluiting volgde een uitstekend asperge-diner. We kunnen terugkijken op een geweldige jubileum editie van dit evenement. Peter en Paul, bedankt en hou nog een paar jaar vol!

klik hier voor de volledige uitslag