Skip to main content

Geachte Porscherijder of -rijdster,

Welkom op de website van de Porsche Club Holland, kortweg de PCH. De PCH is de oudste in Nederland opgerichte officiële Porsche club (1956) en één van de oudste clubs ter wereld. Momenteel heeft de PCH ca. 200 leden. Wij streven er niet naar de grootste club te zijn en evenmin richten wij ons op grootschalige evenementen.

Daarentegen staan onderlinge vriendschap en betrokkenheid en mooie evenementen met een hoge kwaliteit hoog in het vaandel van de PCH. Het maximum aantal leden dat wij nastreven is ca. 250, om te voorkomen dat onze leden op evenementen alleen maar vreemde gezichten zien.

Alle Porsches zijn bij ons welkom; 911's in alle gedaanten en generaties en alle overige modellen: van Panamera tot Cayenne en Macan, 718 Boxster en Cayman en uiteraard de Taycan. De PCH is geen club voor sleutelaars en handelaren, maar een vriendenclub die de passie voor het automerk Porsche met elkaar deelt. De auto's zijn belangrijk, maar het gaat toch vooral om het plezier dat we gezamenlijk beleven. Sportieve, recreatieve en sociale evenementen wisselen elkaar af op de agenda. Er wordt ook veel aandacht besteed aan rijvaardigheid, waarvoor op een leuke en sportieve manier getraind wordt, onder leiding van zeer ervaren en professionele instructeurs binnen de PCH, op bekende en minder bekende circuits. Verantwoord (op het randje) leren rijden met een Porsche doe je tenslotte niet op de openbare weg!

Andere voorbeelden van evenementen zijn: een bezoek aan de Porsche fabrieken, een rondrit door de Ardennen, de Eifel of op het Duitse wegennet, een puzzelrit of een nachtrally. Er zijn regelmatig ook meerdaagse evenementen die ons over de mooiste autowegen van Europa leiden, met overnachtingen op bijzondere locaties, waarbij de Porsches en de (vrienden)club centraal staan. Het eindejaarsfeest, het PCH gala, wordt altijd op een bijzondere locatie ergens in Nederland georganiseerd

 U kunt zich vrijblijvend aanmelden voor één van onze evenementen om een eerste indruk te krijgen van de Porsche Club Holland. Op dat moment kunt u bepalen of u zich thuis voelt bij de PCH en of u zich definitief wilt aanmelden voor het lidmaatschap. Zie onze agenda voor de eerstkomende evenementen.

Ons secretariaat informeert u graag verder.

Tot Porsche,

Walther Blijleven
voorzitter PCH