Skip to main content

Autobahnfahren en varen

Traditiegetrouw werden tijdens het eerste PCH evenement van 2006 de bolides losgelaten op de Duitse Autobahnen, waar een ieder zelf kon bepalen hoe ver het gas ingetrapt werd. In sommige gevallen bleek de bijrijder ook een belangrijke stem te hebben hoever het pedaal naar beneden mocht. Deze editie werd georganiseerd door het welbekende duo P&P. Zoals we van de heren gewend zijn was de voorbereiding puik in orde. Marianne Burgers en Berry Arendsen tekenden voor het verslag.

De kop is eraf, het eerste evenement van de vele die dit jaar nog gaan komen staat op de kaart. Het Autobahnfahren en bootje varen, georganiseerd door Peter en Paul, was een hele gezellige dag om op terug te kijken.

We werden pünktlich om 10.00 uur verwacht in Restaurant ‘Planken Wambuis’ in Ede en reden tegen half 10 uit Rheden weg, want voor ons was die locatie om de hoek. Het was nog een beetje nevelig, maar het leek erop dat het wel een mooie dag zou gaan worden. In Ede aangekomen waren er al een aantal PCH-ers aanwezig. Een heel gezellig restaurant met lekkere koffie en voor degenen die nog geen ontbijt hadden gehad: Apfelkuche, en niet zo'n klein stukje ook! Maar goed dat wij ‘s morgens niet hadden ontbeten, want na zo'n groot stuk appeltaart zit je echt vol, maar het was erg lekker! Nadat iedereen gearriveerd was werd er een foto gemaakt van alle mooie bolides en daarna kon de reis naar onze oosterburen beginnen. Op naar Koblenz met een duidelijke routebeschrijving op zak, het was bijna onmogelijk om verkeerd te fahren, hoewel wij voor de zekerheid toch de navigatie gebruikten. Gezien de ervaringen tijdens ons tripje naar Folembray wilden we het zekere voor het onzekere. Starten en rijden maar, onderweg konden we een aantal keren flink het gas erop zetten, maar er waren ook hele stukken waar we gewoon rond de 200km bleven rijden. Tja, dat klinkt eigenlijk wel raar, ‘maar’ 200km rijden. Maar in een Porsche merk je gewoon niet hoe hard je gaat. Ik zei tegen Berry een paar keer "wat rijdt je langzaam!" Op dat moment reden we echter wel 150km en leek het slechts 50km. Maar goed, we hebben lekker door kunnen knallen. De Porsche heeft weer een goede warming-up gehad voor de rest van het jaar. En het leuke is, als je met zoveel Porsches rijdt, dat andere weggebruikers dan reageren door ook steeds harder te gaan rijden. Ik vind het altijd een heel mooi gezicht als er zoveel auto's rijden in een karavaan, vooral allerlei types Porsche. Het blijft gewoon een erg gave auto.

Even leek het weer tegen te gaan zitten. Het werd een beetje donker en ik had zoiets van ‘lekker, dan ga je eindelijk weer eens wat leuks doen en dan is het slecht weer’, maar al spoedig werd de hemel helder en brak het zonnetje door. En die is de hele dag ook niet meer weg geweest. Hoe verder we Duitsland ingingen des te mooier werd het en dat rijdt een stuk lekkerder. De meeste Porsches zagen we al snel niet meer in de achteruitkijkspiegel. We gingen dan ook wel erg hard met Joop voorop, daarna wij en Henry er achteraan, het hele eind in een treintje van drie Porsches. We waren na een dikke twee uur als eersten op de plek van bestemming, het ‘Pegelhaus’ alwaar we zouden lunchen, een heel gezellig restaurantje aan de Rijnoever in de Altstadt van Koblenz. Het was inmiddels 13.15 uur en iedereen was gearriveerd, dus we konden aan de lunch beginnen. Een salade en een typisch Duits gerecht: kalbsgeschnetseltes in een roomsaus met een soort tagliatelle-achtige pasta, maar dan op zijn Duits en van aardappelen gemaakt, werden ons voorgeschoteld. Erg lekker en iedereen had het goed naar de zin.

Vanuit het Pegelhaus konden we de boot zien liggen, waarmee we nog een tochtje over de Rijn zouden gaan maken. Eenmaal uitgegeten en een beetje bijgepraat, gingen we met z'n allen richting de boot. We konden lekker buiten op het dek blijven, want het was heerlijk weer. Het werd een leuk tochtje, met veel bezienswaardigheden zoals oude burchten en kastelen. Best gezellig om zo over het water te varen, dat is weer eens een keer wat anders. Op de heenreis hadden we de wind mee en terug de wind tegen, dat was een stuk frisser. We zijn uiteindelijk dus maar benedendeks gegaan. Daar hebben we nog gezellig wat gedronken tijdens het laatste deel van het fahren op de Rijn en zo konden we ons weer voorbereiden op de terugreis nach Hause.

Diegenen die daar zin in hadden konden nog gaan eten in Planken Wambuis in Ede, waar we die ochtend bij elkaar waren gekomen. Wij besloten echter om richting huis te gaan, het was tenslotte een lange dag geweest. De terugreis leek sneller te gaan, hoewel er toch heel erg veel auto’s waren met een hoop Sonntagsfahrer in het Schwiegermutterfernverkehr. Maar we konden toch lekker doorrijden en waren uiteindelijk om half zeven thuis. Wij hebben een hele leuke dag gehad en het was weer even lekker om met de Porsche over de weg heen te scheuren en met PCH- vrienden bij te kletsen. Peter en Paul, heel erg bedankt, jullie hebben het echt prima georganiseerd!

Berry Arendsen en Marianne Burgers