Skip to main content

Dit jaar vond op 24 november het traditionele PCH gala plaats dat deze keer gecombineerd werd met een sportief middagprogramma. Voor de liefhebbers van schieten met scherp was er bij schietbaan Dorhout Mees in de Flevopolder een programma kleiduiven- en boogschieten georganiseerd. Dorhout Mees heeft een bijzondere binding met Porsche want het is eigendom van de familie Pon sinds 1980 en heeft tevens een prachtig gelegen golfbaan. Het complex bestaat reeds sedert 1930 en heeft sinds 1972 zelfs het predikaat ‘hofleverancier’. Z.K.H. Prins Bernhard was tijdens zijn leven een trouw bezoeker van de baan.

De PCH deelnemers arriveerden rond het middaguur en werden getrakteerd op een goed verzorgde lunch met een soepje en een ruim gesorteerd buffet met warme en koude gerechten. Vooral de wildstoofpot en de fazant vielen bijzonder goed in de smaak.

Walther Blijleven opende het middagprogramma met een welkomstwoord en uitleg van het programma, waarna de groep werd gesplitst en de najaarskoude introk met jachtgeweer en pijl en boog. De kleiduiven en kleikonijnen waren kansloos en moesten het in groten getale ontgelden. Vooral de dames waren erg goed op de schietbaan met hier en daar een wat bleekjes wegtrekkende echtgenoot tot gevolg. Ze zijn gewaarschuwd…. Al met al een erg geslaagde en gezellige sportieve middag die voor velen een eerste kennismaking met de schietsport was.

Na het schieten kon er een prachtige toerrit naar het hotel gereden worden, dan wel via de rechtstreekse route om voldoende tijd te hebben voor de voorbereidingen van de feestavond. Welke richting men ook koos, het was een schitterende rit van de Flevopolder naar de Veluwse bossen. Met het doorkruisen van het Nuldernauw kwam al snel het groen van de Veluwe in zicht, getooid met mooie herfstkleuren en een helder zicht.

Het avondprogramma vond plaats in Landgoedhotel Vennendal in Nunspeet, gelegen in de Veluwse bossen op het landgoed Zonneheuvel. Een bijzonder hotel wat betreft de ligging maar ook door zijn smaakvolle interieur in de stijl van een Victoriaanse villa uit de 19e eeuw met bijzondere meubelen en spannende gangetjes en doorkijkjes. Menigeen is meer dan eens de weg kwijtgeraakt in het doolhof van gangen op weg van of naar zijn hotelkamer. Eigenlijk een gemiste kans voor de liefhebbers van bolletje pijltje trajecten.

Dit jaar was gekozen voor een gala in klassieke stijl waarbij de heren in stemmige smoking en de dames in prachtige japonnen verschenen, hetgeen bijzonder mooi paste bij de ambiance van het hotel. Voor de dames waren er op afspraak een visagiste en twee kapsters aanwezig. Toen zich spontaan meer dames aanmeldden dan gepland was, werd het rennen en haasten voor de kapsters omdat de service op de kamers gegeven werd en men zich tussen de verschillende kamers moest verplaatsen. Er moest wat langer geduld opgebracht worden, maar iedereen was vóór het openingswoord in vol ornaat aanwezig.

Onder het genot van een champagnecocktail opende vice-voorzitter Henry de Vaal in de Lentezaal de gala avond. In verband met een ernstige blessure moesten voorzitter Leo Biermans en zijn echtgenote Marjoleine zich verontschuldigen wegens afwezigheid. Er werd een korte terugblik op het clubjaar 2007 gegeven, gevolgd door uitleg over het programma van deze feestavond en er was een vooruitblik op het clubjaar 2008. Er zullen bij de PCH in het nieuwe jaar meer sportieve evenementen op de kalender staan en er was uitgebreid aandacht voor een heel bijzonder meerdaags evenement dat ons in september naar Engeland zal brengen. Walther Blijleven zal de organisatie van dit evenement samen met Dave Fagan op zich nemen en hij gaf een enthousiaste toelichting, begeleid door foto’s van diverse locaties op the Isle of Mann. De eerste aanmeldingen kwamen diezelfde avond al binnen.

Daarna volgde de jaarlijkse prijsuitreiking waarbij deze keer gekozen was om alleen eerste prijzen toe te kennen. In de categorie Toerevenementen ging de eerste prijs naar Louis Bouman, die aldus ook de Ton van Heuzen Wisseltrofee verdiende. Louis was niet aanwezig en wordt bij deze dan ook gefeliciteerd! Er waren in 2007 te weinig sportevenementen voor een goede puntentelling voor de sportbeker en daarom werd voor een andere score gekozen. In de categorie Sportevenementen ging de eerste prijs naar Dirk Schulz als de meest sportieve PCH rijder van het jaar. Een korte carrièreschets met vermelding van zijn sportieve prestaties ging vooraf aan de huldiging. Dirk kon het maar moeilijk geloven en was zeer verrast en vereerd met deze onderscheiding. De Porsche Clubtrofee werd dit jaar toegekend aan Peter Akkerman & Paul Mooijman voor hun jarenlange verdiensten als succesvolle toerevenement-organisatoren. Ook zij waren helaas niet aanwezig, maar de prijzen zullen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst alsnog overhandigd worden.

Inmiddels stond de fotograaf klaar om de groep op sfeervolle wijze op de foto te krijgen en dat is ieder jaar weer een heel geregel met passen en meten om iedereen op zijn voordeligst op te stellen. Rond de open haard in één van de prachtige zalen lukte dat in recordtempo en was er nog gelegenheid om per stel in galakleding digitaal vastgelegd te worden.

Vervolgens verplaatste de groep zich naar de sfeervolle Wintertuin waar een dinerbuffet klaar stond. Omdat de tijd van het jaar er zo geschikt voor was, werd gekozen voor een aantal wildschotels hetgeen tezamen met de door de vinoloog uitgekozen wijnen in goede smaak viel. Het eerste deel van het diner werd opgeluisterd door stemmige pianomuziek, na 30 minuten afgewisseld door vrolijke noten van het trio Paratata, dat zich van tafel naar tafel verplaatste. Verzoeknummers werden gespeeld en aan een enkele tafel werd een romantische serenade gebracht. Na de ijsjes van de ijscokar probeerde Paratata het gezelschap mee te nemen naar de Lentezaal, wat nog enige moeite kostte omdat er hier en daar nog uitgebreid nagetafeld werd met een likeur of digestief.

In de Lentezaal stond de band ‘Komen Lopen’ enigszins minimalistisch opgesteld maar wat een geluid wisten deze drie mannen uit hun instrumenten te persen! Het repertoire was zeer uitgebreid en de stijl veranderde gaandeweg van rustige achtergrondmuziek in steeds snellere dansmuziek. En gedanst werd er, tot na middernacht! Er kon uitgehijgd of uitgezakt worden in de bar, waar ook de verstokte rokers aan hun trekken kwamen, want met uitzondering van de bar is het hele hotel rookvrij. De oproep om gezamenlijk aan het ontbijt te verschijnen miste zijn uitwerking niet zodat iedereen op een redelijk geciviliseerd tijdstip op één oor lag.

Het hele gezelschap was de volgende ochtend min of meer op tijd aanwezig voor het ontbijtbuffet. Er lagen inschrijfformulieren op tafel voor de Engeland Toer, die de vorige avond geprint waren bij de receptie van het hotel. Er werd gretig gebruik gemaakt van deze mogelijk, 18 auto’s hebben zich reeds ingeschreven! Goed nieuws want dit zijn inmiddels voldoende deelnemers om dit spectaculaire evenement te kunnen laten plaatsvinden. Na een uitgebreid afscheid keerde iedereen tegen het middaguur weer huiswaarts en werd het laatste memorabele evenement van 2007 afgesloten.

Met dank aan de organisatie - de dames van het PCH secretariaat - die dit evenement op uitstekende wijze hebben georganiseerd