Skip to main content

30 september 2007

In het kader van het aanhalen van de banden met onze zusterclub in België werden onze voorzitter en zijn echtgenote door onze zuiderburen uitgenodigd voor deelname aan de Herfstrally van de Porsche Club Belgium op 30 september 2007. De uitnodiging werd dankbaar aanvaard en de reis naar het verre Zuiden (valt erg mee als je in Brabant woont) werd ingezet. Marjoleine Biermans deed verslag van dit evenement.

Zondagochtend 30 september liep bij ons de wekker al vroeg af. Wij werden om 09.00 uur verwacht in Knokke en dat is voor ons Nederlanders toch niet echt naast de deur. De ontvangst door Bob Delbecque, collega voorzitter van Porsche Club of Belgium, en zijn echtgenote Sophie vond plaats bij de erkende Porsche dealer Geerard in Knokke en was allerhartelijkst. Koffie en heerlijke broodjes stonden daar klaar. We maakten kennis met de overige deelnemers en ontvingen een zeer verzorgd en uitgebreid roadbook van deze ‘Polderroute’. Het principe was gelijk aan onze puzzelritten: bolletje • pijltje → en vragen voor onderweg.

De route voerde door mooie natuur en karakteristieke plaatsen als Brugge, Houtave, Klemskerke en Lissewege. In Jabbeke was een korte stop ingelast om het Permeke museum te bezoeken. Constant Permeke (1886 – 1952) was één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Vlaams expressionisme. Zijn woning annex atelier is nu ingericht als museum, waarin zowel vele van zijn schilderijen als zijn beeldhouwwerken zijn tentoongesteld. Deze dosis cultuur was zeer de moeite waard.

Rond de middag kwamen we aan bij Restaurant ter Polders voor de lunch. Het weer was overigens fantastisch en de zon scheen volop. Het aperitief werd dan ook op het terras geserveerd. De lunch was een culinaire verrassing van Hollandse (?!) garnalen. Het was smullen.

´s Middags het tweede deel van de route die ons gedeeltelijk door Nederland voerde. Ook wij weten nu waar meneer Van Dale nog immer op antwoord wacht. Het roadbook was zelfs voorzien van een korte historie van de markante plaatsen die we onderweg doorkruisten en een kaart van de omgeving waardoor we reden. De vragen waren niet echt moeilijk, maar vergden toch zeker af en toe enige inventiviteit. Nogmaals onze complimenten aan het echtpaar (sorry, maar ik ben hun namen vergeten) voor de organisatie.

Onze Belgische Porsche-collega´s houden van stevig doorrijden. Soms reden we als een slinger achter elkaar aan, dan weer ieder voor zich en daarbij was de sfeer uitstekend. Leuk zijn de onverwachte dingen onderweg: een melkauto die een van de landweggetjes volledig blokkeerde, een weg waarvan de bermen hersteld werden waarbij je op een asfaltsliert ter breedte van precies één Porsche reed die aan beide kanten toch zo´n halve meter steil was afgegraven. En op enig moment een clubje fantastische klassiekers, die ongetwijfeld ook een toertocht reden, waarbij we elkaar met bewonderende blikken passeerden.

De tocht eindigde in Knokke bij de nieuwe trendy brasserie Charl´s Restaurant. Na inlevering van het antwoordformulier werd het glas geheven op deze heerlijke dag. Het diner was uitstekend. Bob Delbecque hield uiteraard een praatje en ging vervolgens over tot de prijsuitreiking. Ach, wij winnen nooit wat en genieten gewoon van het meedoen op zich. Wat schetst onze verbazing dat we 3e bleken te zijn!

Leo bedankte van zijn kant Bob en de PCB voor de uitnodiging en deze fantastische dag. Ik sluit me daar graag bij aan. Voor ons was deze kennismaking met Porsche Club Belgium en haar voorzitter Bob en zijn echtgenote Sophie (jullie waren een perfecte tafeldame en -heer) en haar leden een zeer positieve ervaring en ik mag u verklappen dat beide heren plannen hebben om volgend jaar eens vaker een gezamenlijk uitje op de kalender te zetten.

Marjoleine Biermans