Skip to main content

De dag voor Koningsdag komen we aan, met een wat wisselvallig weersbeeld, bij Koninklijk Paleis Het Loo in Apeldoorn. Na ontvangst met appeltaart en koffie kreeg eenieder het roadbook uitgereikt door Sophia Arendsen. Samen met man Joop heeft zij vandaag getekend voor de organisatie van deze Koningsrit met een opkomst van 31 equipes. In het roadbook was een bolletje-pijltje route opgesteld die niet al te moeilijk zou zijn. Dat gold niet helemaal voor de opdrachten; de foto’s moesten conform PCH traditie in goede volgorde worden gezet en, vandaag een speciale opdracht: het maken van “de meest koninklijke en originele selfie”.

Na een ‘groene’ route door Uddel, Elspeet, Vierhouten, Staverden, Garderen, Stroe, Kootwijk, Deelen, Rheden door de bossen, langs heide en een paar landelijke slalom acties, kwamen we na het nemen van de Posbank bij ons eindpunt aan; restaurant de Houtplaats in Rheden. Tijd voor een welverdiende ‘bijna Koningsdagborrel’.  Bij de organisatie inleveren van de zeer secuur ingevulde formulieren met de fotovolgorde en niet te vergeten: het snel doorzetten van die creatieve selfie aan Sophia voor de ‘speciale prijs’.

Op nummer 3 was geëindigd het team: Rob en Diana Boumans, tweede dit maal: Walther en Resie Blijleven en als nummer 1 was het team: Fred en Annemieke Boes-Verdonk. Zij reden voor de eerste maal mee met een toerrit als deze, dus een mooie prestatie! De laatste prijs ging naar de meest originele selfie. Deze werd gewonnen door Marcel Zandvliet en Melinda-Lou van der Linden.

klik hier voor het fotoverslag