Skip to main content

Op weg naar het Porsche-concertpodium.

Het eindejaarsfeest van 2006 was eigenlijk al de aftrap, tijd om eens andere dingen uit te proberen. Moet ik u wel eerlijk bekennen dat het niet doorgaan van het traditionele eindejaarsgala voor mij even slikken was, want ik had al zo’n ‘beeeeeldige’ avondjurk gekocht… (Ja schat, uitverkoop… hum). Desalniettemin was het feest echt enorm gezellig en hebben we vreselijk gelachen, maar daar is eerder over geschreven.

De nieuwjaarsreceptie 2007 had ook zo’n vernieuwde opzet. ‘Vernieuwd’ dat lees ik ook altijd op producten, en dan denk ik: ‘Heb ik altijd rommel zitten eten of zo…?’. Nee, in dit geval niet! Het was al goed, maar probeer eens iets anders. Enniewee, het was gelukkig prachtig Porsche weer die bewuste 14e januari en we werden in Oisterwijk feestelijk ontvangen in het stijlvolle Bos en Ven. Na gezellig met elkaar gekeuveld te hebben werden we verzocht om plaats te nemen in een andere ruimte, waar ons een concert werd aangeboden.

Een vijftal jonge mensen tussen de 14 en 16 jaar, waarvan vier uit de Jong Talent Klas te Tilburg, speelden de sterren van de hemel. Op een professionele wijze werden ze (niet zonder trots) door Marjoleine Biermans aangekondigd: Pei, Alix, Daan en niet te vergeten Patricia, de dochter van Leo en Marjoleine, die op dwarsfluit speelde, begeleid op de piano door haar vriendin Ineke, lieten zien dat de passie voor muziek het publiek in vonkte. We hebben ademloos zitten luisteren naar wat deze tieners presteerden! Zelfs onze 5-jarige dochter, die bij gebrek aan oppas mee mocht, was enthousiast. Zo erg dat ze nu al regelmatig oefent op haar plastic blokfluit. Ik weet nog niet of ik daar zo blij mee ben…pffff.

Na het concert was er tijd voor een klein officieel gedeelte en werden we ondertussen gefêteerd op een glaasje bubbels en hapjes in het restaurant. Aan Wil Gimberg werd het fel begeerde PCH speldje uitgereikt. En er waren PCH jubileum sleutelhangers voor een aantal leden, die deze nog niet eerder in ontvangst hadden genomen.

Onze voorzitter Leo Biermans (gelukkig weer zeer gesoigneerd, hoewel dat 70’ties pak hem ook heel pittig stond!) vertelde tijdens zijn speech o.a. dat hij met pijn in zijn hart afscheid moet nemen van zijn medebestuurders Diana Soeteman en Paul Krieckaert. Aangezien zij beiden wegens drukke werkzaamheden en veelvuldig verblijf in het buitenland hun activiteiten niet meer met een bestuursfunctie kunnen combineren.

Leo bedankte beiden zeer terecht voor hun tomeloze inzet en bewezen diensten in de afgelopen jaren. Gelukkig blijven ze wel lid van de PCH en zullen in een andere rol actief blijven binnen de club.

 

Daarna was er voor iedereen tijd om verder bij te praten over zééér belangrijke zaken. Ik informeerde zelf even bij Peter Akkerman of zijn collectie zonnebrillen 2007 al binnen is… voor het komende Porsche seizoen. En jawel, Rotterdam, Here I Come! Ondertussen schoot onze eigen Edwin Smulders (alias Henry de Vaal) van, op of onder de tafel een paar mooie plaatjes. Moet wel worden vermeld dat onze “Edwin” sneller werkt, want binnen no-time had Henry de foto’s op de PCH-website gezet. Chapeau!

Mede door de ongedwongen sfeer, en toch met enige allure, heeft iedereen het heel gezellig gehad die 14e januari. Ik ben benieuwd wat 2007 ons verder brengen zal. Uiteraard reken ik wel op een gala, want ik heb nog steeds mijn “sonderangebot’ jurkje hangen…

 

Voor meer informatie:

www.jongtalent.nl

 

Liesbeth Kniep