Skip to main content

Voor wie op Koninginnedag geen zin had in oranje tompoezen, Oudhollandse spelletjes als sjoelen en koekhappen, dan wel met overbodige zolderrestanten op de vrijmarkt wilde staan, had de PCH een ander programma op de kalender gezet. Sandra N. en Ralph van S. hadden zich voor de 2e maal ingespannen om een prachtig toertocht uit te zetten. Zo'n 20 teams schreven zich in en waren present in Restaurant de Grachthof in het Overijsselse Giethoorn.

Op een zonnig terras verzamelden alle deelnemers zich en werden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Een aantal deelnemers had zich oranje gekleed en daarmee werd de Koninginnedagtraditie ook binnen de PCH in ere gehouden. Na een openingswoord van vice-voorzitter Jur de G. werd de opzet van de toer uitgelegd door Sandra en hadden alle teams tijd nodig om de instructies door te nemen en de foto's in te prenten. Er werd druk overleg gepleegd over de op te lossen rekensommen, waarvan de uitkomsten de type aanduidingen van diverse Porsche modellen bleken te zijn. Alvorens zich daar druk om te maken werd ingescheept op een rondvaartboot.

Vanaf het water werd vervolgens het pittoreske Giethoorn aanschouwd. Nauwelijks voor te stellen dat alle huizen in het dorp slechts per fiets of boot bereikbaar zijn! Wat een natuurschoon trekt er in dat uurtje aan je voorbij. Via de Weerribben ging de boottocht uiteindelijk terug naar Giethoorn, waarna de hoofden leeg genoeg waren om aan de toertocht met de Porsche te beginnen.

Het was letterlijk een hele toer om binnen de maximale tijd de route te rijden, alle foto's te herkennen en de rekensommen te maken. En vooral niet vergeten om tijdens het rijden ook nog te genieten van het prachtige landschap waar je doorheen reed.

Met een beoogd tijdgebrek voor ogen en strafpunten in het vooruitzicht hebben een aantal deelnemers de laatste kilometers gelaten voor wat ze waren en zich in loodrechte lijn naar de eindlocatie Landgoed Oldruitenborgh in het Zuiderzeestadje Vollenhove begeven. Het bleek niet nodig want er was een extra tijdmarge ingecalculeerd wegens verlaat vertrek!

Op het landgoed, een stadshavezaate uit de 16e eeuw, stond een uitstekend diner voor alle deelnemers klaar en werd de prijsuitreiking door Sandra en Ralph verzorgd. Een zeer verrassende uitkomst na een bijzonder geslaagde dag met een oranje tintje.

Sandra en Ralph, dank voor jullie enthousiaste inzet en alle moeite om een prachtig PCH-evenement te organiseren!

Uitslag:

1e plaats: team Van den Broek

2e plaats: team Dogterom Verburg

3e plaats: team Arendsen / Van Halteren