Skip to main content

Op een zomerse Vaderdag zijn we aangekomen op een prachtig Brabants dorpspleintje in café de Wolderse Wever in Waalre. Hoewel de opkomst door vaderdag iets minder groot was dan gebruikelijk, was het enthousiasme al direct volop aanwezig. En uiteraard was iedereen al snel druk met het bestuderen van het roadbook. Onder het genot van een kop koffie, vergezeld van appelgebak en worstenbrood, werd het programma door organisator Lo Kesselaer toegelicht. Zijn woorden waren nog niet koud of de kerkklokken begonnen te luiden; een perfect startsignaal.

Het bol-pijl-systeem werkte prima, maar het is wel van groot belang om de afstanden nauwgezet in de gaten te houden. Ik heb me suf zitten hoofdrekenen en hoorde pas na de rit dat die handige tripmaster gewoon in de auto zit...lekker slim! Ach, weten we voor de volgende keer. Een mooie tocht langs mooie wegen met nog mooiere boerderijen. En natuurlijk veel Hollandse drempels. Door de stukken met onverharde wegen had een Cayenne waarschijnlijk niet missstaan in deze Brabant Challenge, maar ook de sportieve bolides hebben het aardig overleefd (ik meen op één bandenpech na).

Toen het bol-pijl-systeem overging op kaartlezen ging het aardig mis. We zagen geen enkele collega-Porsche meer. Dan zou betekend kunnen hebben dat we de enigen waren die goed reden, maar we kregen toch snel de indruk dat dat niet echt het geval was. Geen idee meer waar we waren. Daarom de hulp ingeroepen van de navigatie - en voor de i-Phone kenners - ook “Hey Siri” er maar even bijgehaald. Met de nodige zweetdruppels op het voorhoofd hebben we gelukkig het punt gevonden waar het bol-pijl-systeem weer begon. Eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat de route op de kaart - van A naar B, C etc. totaal aan ons voorbij is gegaan.

Weer terug en op de route met de bollen en pijlen kwamen we vanzelf weer wat Porsches tegen en dat was een goed en gerust gevoel. De laatste meters werden we ook nog even door de navigatie geholpen en zonder schrammen zijn we aangekomen op Kasteel Henkenshage. Zeker met het mooie weer een prachtig decor. Met een wat hogere kilometerstand dan de bedoeling was, en ook hier en daar een foto gemist, leek ons de kans op de hoofprijs gering. En dat bleek ook zo te zijn. Met als afsluiter een uitstekende barbeque was deze Porsche dag weer meer dan geslaagd. Met dank aan de organisatoren, Lo en Marline Kesselaer.

(Kees en Eve de Jongh)