Skip to main content

De opkomst voor de Auto Opwarmdag, traditiegetrouw het eerste rijevenement van het clubjaar, die in samenwerking met Porsche Centrum Eindhoven en Porsche Service Centrum Limburg werd georganiseerd, heeft alle PCH records gebroken. Ruim 100 Porsches en 230 deelnemers meldden zich zondagochtend 18 maart bij Porsche Centrum Eindhoven aan de start. Na het welkomstwoord konden de roadbooks in ontvangst genomen worden.

Vrijwel alle Porsche modellen, van 356 tot zelfs een Carrera GT, waren vertegenwoordigd. De rit startte met een flink stukje snelweg om vervolgens door het prachtige dorpje Thorn en kleine wegen binnendoor naar Maastricht Airport te gaan. Hier werd de nieuwe vestiging van Porsche Service Centrum Limburg bezocht en kon men onder het genot van een broodje en drankje de showroom en de werkplaats bezichtigen.

Hierna volgde een prachtige route richting Valkenburg, over de Cauberg en via Slenaken naar Vaals en het beroemde drielandenpunt. Via een stukje Duitsland leidde de tocht uiteindelijk naar de eindbestemming: het chique Bilderberg Kasteel Vaalsbroek in Vaals. Onderweg werd van de deelnemers gevraagd een aantal foto’s te zoeken en op het wedstrijdformulier te vermelden in welke plaats men de afbeelding op de foto’s gezien had of gezien dacht te hebben. Dit bleek geen eenvoudige opgave. Om extra punten te kunnen scoren werden er ook nog wat algemene vragen over Porsche en de PCH gesteld, die voor de meeste deelnemers ook een aardige bottleneck vormden.

Het weer was in tegenstelling tot de weersvooruitzichten prima, de route was prachtig, dus iedereen had het onderweg erg naar de zin. Complimenten voor de organisatoren, maar zeker ook voor alle deelnemers zijn gepast voor het feit dat deze rit met zoveel deelnemers zonder een enkel incident is verlopen!

Aangekomen bij kasteel Vaalsbroek konden de eerste twintig Porsches parkeren op de binnenplaats van het kasteel en vormden een prachtig decor. Tijdens de uitgebreide borrel werd koortsachtig gewerkt om alle deelnameformulieren te controleren. Voor het diner volgde de prijsuitreiking, waarbij de nodige hilariteit ontstond omtrent de motivatie van de poedelprijzen. Tot grote verbazing van alle aanwezigheden bleek één deelnemer alle vragen goed te hebben beantwoord.

Uitslagen:

1e Prijs: Peter en Marjan Ganseman

2e Prijs: Donald en Faye Heertje

3e Prijs:

Het buffet was van grote klasse en geheel volgens de verwachtingen die de reputatie van deze Bilderberg locatie heeft. Voor menig deelnemer was het vervolgens nog een aardig stukje rijden naar huis vanuit het mooie Limburg.

Een zeer geslaagde dag waarvoor dank verschuldigd is aan de organisatoren: Jur en Elly de Graaf, Porsche Centrum Eindhoven en Porsche Service Centrum Limburg voor de gastvrijheid en de ondersteuning!