Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Voor de circuitdag in het Duitse Papenburg hadden zich 22 deelnemers plus een flink aantal dubbelstarters en bijrijders aangemeld. Het niveau van de deelnemers varieerde van absolute beginners tot ervaren licentiehouders.

Geen actiefoto’s deze keer?! Automotive Testing Papenburg is een enorm complex waar voornamelijk door Mercedes 24 uur per dag nieuwe auto’s en prototypes worden getest. We zagen inderdaad de hele dag een keur van vreemd gecamoufleerde auto’s rondjes draaien over de testbanen. Fototoestellen en mobiele camera’s moesten worden ingeleverd bij de ingang van het complex en er werd beloofd dat er zeer scherp gecontroleerd zou worden!

De avond tevoren hadden de meeste deelnemers zich al verzameld in het Park Inn hotel in Papenburg, waar we konden genieten van een uitstekend diner buffet. Rond 9 uur op zondagochtend meldden de deelnemers zich bij de ingang van het ATP complex. Na een briefing werden de deelnemers op basis van ervaring in een aantal groepen verdeeld. Onder leiding van instructeurs Evan en Erik, geholpen door Dick Hoekendijk van Driftdagen.nl, werd de ochtend gebruikt voor een verkenning van het circuit dat daarvoor in twee delen was gesplitst.

Na een degelijke Duitse lunch met reuzenschnitzels werd het middagprogramma afgewerkt dat grotendeels uit vrij rijden bestond. De ervaren rijders konden naar hartelust over het prachtige circuit gummen. Voor de minder ervaren groepen was er begeleiding en instrucite naar behoefte en ook hier werd het tempo gestaag opgevoerd. Iedereen genoot met volle teugen van dit prachtige circuit dat een getrouwe kopie is van de kleine Hockenheimring. Een klein minpuntje was het ontbreken van curb stones en menigeen keek aanvankelijk bedenkelijk naar de enorme grindbakken bij de bochten. De dag verliep echter zonder een enkel incident, buiten een enkele beheerste spin op het asfalt. Complimenten voor de instructeurs voor de uiterst strakke organisatie en aan alle deelnemers voor voorbeeldig gedrag op het circuit!Geen slalom of ander competitie-element, dus ook geen prijzen. Wel een poedelprijs voor Hindrik van Houtum die met een kapotte koppeling voortijdig moest afhaken.

Op de paddock naast het circuit stond de camper van Kees en Betty Dogterom-Verburg met voortent en een aantal statafels opgesteld, waar voortdurend voor een natje en een droogje werd gezorgd door Betty en een aantal aanwezige dames. Samen met het prachtige weer op deze dag gaf dit het evenement een bijzonder gezellig tintje. Dank daarvoor aan Kees en Betty! Na afloop was iedereen het er over eens: hier komen we absoluut nog eens terug.