Skip to main content

Wat in 2006 begon als een dagtocht onder Porsche vrienden is inmiddels uitgegroeid tot een meerdaags internationaal motorevenement. Voor de 7e keer ging een bont gezelschap PCH-ers, bestaande uit 11 motoren, 3 medepassagiers en één 911, de zuidelijke landsgrens over op avontuur naar een nog onbekende bestemming.

Elk jaar werpt iemand van de vaste kern van deze groep zich op om een motorevenement gestalte te geven en dit jaar wist de groep niet wat hen te wachten stond. Op een locatie in België kwamen alle deelnemers tezamen op een meetingpoint in Sint Niklaas en pas tijdens de lunch werd aldaar de tocht uit de doeken gedaan. Vooraf wist iedereen dat er dit jaar voor het eerst met bepakking gereisd zou gaan worden, voor velen een nieuwe uitdaging (welke outfit past er in de tas op het bagagerekje)

René van B. en Diana S. hadden een route uitgezet langs de Belgische en Franse kust richting Normandië. Vanaf Dieppe ging het tot Fécamp in zuidelijk richting waarna afgebogen werd in zuidoostelijke richting, vervolgens via een bosrijke omgeving het binnenland weer in. Via Abbeville ging de tocht in noordelijke richting tot aan Brugge, waar de laatste avond werd overnacht. De op de route uitgezochte hotels waren gelegen in een historische plaats waar ’s avonds van alles te bekijken viel. De dinerlocaties waren vooraf niet gepland, dat werd elke avond een culinaire zoektocht en verrassing.

Tijdens deze toer is het EK voetbal van start gegaan en werd de 1e wedstrijd die het Nederlands elftal speelde in een Franse kroeg bekeken. Alle aanmoedigingen ten spijt gingen de Nederlanders zoals iedereen weet tegen Denemarken ten onder. Met gemengde gevoelens werd die avond dan ook de sponde opgezocht om zich uitgerust te prepareren op een mooie rit de volgende dag en de natte pakken te laten drogen.

De Motortoer 2012 werd gekenmerkt door bewolking, harde wind en veel regen. Op een paar natte kruizen en vacuüm getrokken schoenen na heeft iedereen de bagage droog gehouden op de motor. Armand van L. moest wegens een blessure op het laatste moment verstek laten gaan en Paul M. heeft de rit gereden met een Porsche omdat zijn motor te elfder ure met pech te kampen had. Met een pechgevalletje onderweg en een paar door de wind uit balans geraakte motorfietsen is het hele gezelschap in opperbeste stemming uiteindelijk weer veilig de Nederlandse grens over gekomen.

De eerste plannen voor de 8e editie zijn al weer gemaakt, het gezelschap heeft er nog steeds geen genoeg van, dus ook deze toer wordt vervolgd…… De Motortoer staat niet vermeld op de PCH evenementenkalender doch een ieder die interesse heeft kan dit kenbaar maken via het secretariaat.