Skip to main content

Op zondag 13 maart begon voor de Porsche Club Holland het sportieve seizoen. Dit keer had de Sportcommissie de baan van Kartcentrum Lelystad afgehuurd. Deze locatie hanteert de slogan: Echt karten doe je BUITEN, en daar zit wat in. Lekker veel ruimte voor een lange baan en voor de toeschouwers op het terras ook erg leuk. Bovendien heeft Lelystad naar eigen zeggen de snelste huurkarts van Nederland, 250cc viertakt karts, die inderdaad veel sneller zijn dan de gemiddelde kart waarin we eerder klommen. Een topsnelheid van 120km/u zegt wel genoeg denken we. 

De opkomst was erg goed, het is duidelijk dat onze leden zaten te wachten om eindelijk weer eens deel te nemen aan een mooi evenement, na de vele afgelastte evenementen van de laatste twee jaar. Allereerst was er in Lelystad tijd voor een lekkere broodjeslunch, geserveerd in de bar van het kartcentrum. Daarna volgde de briefing. Je kent het wel: goed naar de aanwijzingen luisteren, letten op de gezwaaide vlaggen en vooral, geen botsautootje spelen. 

Met de deelnemers konden drie groepen gevormd worden met 18 karts. Elk van de groepen reed een training/kwalificatie en daarna tweemaal een race. Onder een zeldzaam warm zonnetje voor maart ging elke groep op zijn beurt de baan op. Wow, dit zijn inderdaad snelle karts. Eerst de baan een beetje leren kennen en dan steeds wat sneller. Eerst de curbs meepakken en dan blijken die steentjes achter de curb ook nog wel te kunnen, voor een nog kortere lijn door de bocht. Er werd fel gestreden op de baan, zoals het Porsche rijders betaamt, maar wel fair en zonder kleerscheuren of schade. Sessies van 10 minuten bleken lang genoeg, want het is hard werken in deze karts. Uiteindelijk bleek het de jonge garde te zijn die de beste tijden neerzetten, met de trotse vaders op het terras. 

Een fantastische dag, die we zeker nog een keer gaan herhalen.

Voor de uitslagen: Klik hier

Voor de fotopagina: Klik hier