Skip to main content

Eindejaarsfeest PCH 2006

door Brigitte Krieckaert

Het jaarlijkse eindejaarsgala van de club was dit jaar eens in een geheel ander jasje gestoken. We hebben immers afgelopen mei in Berlijn al met een gala avond het 50-jarig bestaan van de club gevierd, dus wellicht was het na 50 jaar een goed idee om eens iets ‘geks’ te proberen? Deze keer dan ook geen galajurken en smokings op het programma, maar werd er (ook van de heren) een andere outfit verwacht dan de gebruikelijke zwarte galakleding die ’toch-altijd-in-de-kast-hangt’. Niemand werd verplicht er veel werk van te maken, de kledinghint was Saturday Night Fever en misschien iets roods, maar liever gezegd zo feestelijk als waarin men zich zelf prettig voelt. Op de feestavond waren er heel wat originele creaties te zien! We zagen John Travolta-outfits, glanzende blouses met chabots, spijkerbroeken met wijde pijpen, jaren 70 brillen en dames die, overeenkomstig de tip in de uitnodiging, de kleur rood als hoofdkleur of als accenten hadden doorgevoerd in de kleding. Kortom: iedereen had z’n best gedaan zich in te leven in het thema van de avond.

Als locatie was gekozen voor de Ernst Sillem Hoeve, gelegen in de bossen van Lage Vuursche. In plaats van het gebruikelijke diner-dansant, waarbij je de hele avond aan dezelfde tafel zit, werd gekozen voor een dynamische formule. Er was een feestzaal met dansvloer en statafels, een bar om lekker aan te hangen en een lounge gedeelte in de lobby van het hotel, waar je rustig kon zitten en kletsen. In de bar werden foto’s op groot formaat geprojecteerd van de PCH evenementen in 2006, zodat iedereen zijn verrichtingen nog eens kon zien en de vele Porsches van onze leden bewonderd konden worden. De feestzaal zag er fantastisch uit met grote trossen rode ballonnen, vazen met rode Amarylissen en kleine lichtjes. Iedere deelnemer had z’n favoriete muziek van tevoren doorgegeven en dat leidde tot enthousiaste bewegingen op de dansvloer! Het in meerdere gangen opgediende Mediterrane buffet was heerlijk en afwisselend van smaak en de sfeer was verrukkelijk!

Het statische van een gala-avond werd zo omgetoverd in een geanimeerde feestavond waar iedereen de gelegenheid had elkaar te spreken en waar veel gedanst werd. Dat het altijd nog ritmischer kan en dat we moeten blijven oefenen bleek wel toen de Senegalese muziek- en dansgroep laat op de avond hun kunsten vertoonde als afsluiting van het feest. Het werd wel een latertje omdat de dansers via omwegen en ingewikkeld openbaar vervoer bijna in de bush bush van Lage Vuursche waren blijven steken.

Aan het begin van de avond nam Kees Steenbeek na 11 jaar lidmaatschap afscheid van de PCH. In een persoonlijk dankwoord heeft hij zich tot de leden gewend en zijn waardering en dank uitgesproken voor de leuke jaren bij de club. Hij gaat zich in de nabije toekomst meer richten op andere passies en wil zijn nieuwe Porsche nog even sparen voor sportief clubgebruik. Wellicht horen we in de toekomst nog van Kees…

Het ontbijt op zondagochtend werd gezamenlijk gebruikt zodat het hele gezelschap overnachtende feestgangers tezamen aan tafel verscheen. Als aandenken aan 50 jaar Porsche Club Holland waren er speciale PCH sleutelhangers ontworpen, die tijdens het ontbijt zijn uitgereikt. Alle PCH leden en hun partner zullen in de komende tijd bij een evenementbezoek een sleutelhanger ontvangen.

Porsche-rijders zijn normaal gesproken gewend om hun voertuigen ‘op de staart te trappen’, maar na het ontbijt waren een 15-tal wakkere en ‘uitgefeeste’ mensen ook bereid om ‘naar staarten te staren’ in een huifkar, getrokken door twee prachtige zwarte paarden. Wij hebben daar zelf niet meer aan deelgenomen maar aan de foto’s die de volgende dag al weer op onze site stonden, was te zien dat er een mooie route is gereden waarbij aantrekkelijke optrekjes gepasseerd zijn. Via de bossen van Lage Vuursche ging de tocht richting oud Soest. Op zaterdag was het bewolkt en vochtig maar deze zondag scheen de zon en was de boslucht fris en helder. Om de koude wangen en handen op te warmen werd er halverwege de tocht een hartversterkertje geschonken! En vervolgens brachten de paarden de huifkar langs paleis Soestdijk en via de bossen weer terug bij het hotel. Een prachtige tocht waar iedereen behoorlijk van genoten heeft.

De sportbolides zelf kregen dit weekend wat minder aandacht, behalve dan bij de voorbereiding van de groepsfoto, waarbij bewonderende blikken werden gericht op de prachtige exemplaren van John en Dirk. Conclusie: dit weekend werd er veel gepraat, lekker gegeten en gedronken, veel gedanst, weinig gespeecht, terwijl de speldjes en prijzen niet overgeslagen zijn. Tafelindelingen waren niet aan de orde en veroorzaakten dus ook geen ‘probleem’. Kortom, de formule van dit feest was mijns inziens een daverend succes!

Met heel veel dank aan Diana, die zelfs vanuit Frankrijk in staat is dit allemaal in goede banen te leiden, en ook aan Ineke en Tibor die haar daarbij geholpen hebben. Ze staan allen niet graag op de voorgrond maar verdienen wel de eer!

Speldjes en bekers

PCH speldjes werden uitgereikt aan Chantal Klijnhout-Bakker, Jaap Bokhoven en Hindrik van Houtum.

De Ton van Heuzen wisseltrofee voor de beste toerrijder van het jaar is voor een jaar in handen van Joop Arendsen.

De toerbekers zijn gewonnen door 1. Joop Arendsen 2. Armand van Leeuwen 3. Berry Arendsen.

De sportbekers in de klasse tot 300 pk zijn gewonnen door 1. Peter Akkerman (Cayman) 2. Bert Mets (993 cabrio) 3. Jan Heemskerk (993). Allen waren niet aanwezig op het feest maar ontvangen hun beker bij de eerstvolgende gelegenheid.

De sportbekers in de klasse supersport boven 300 pk zijn gewonnen door 1. Joop Arendsen 2. Armand van Leeuwen en 3. Berry Arenden.