Skip to main content

De eerste tourrit van 2020

Op zaterdagmiddag 22 augustus 2020 was het dan eindelijk zover: een tourrit  met de Porsche Club Holland in 2020.

Dit clubjaar zal als een heel bijzonder jaar de boeken ingaan en helaas niet om de mooie evenementen die er allemaal gehouden zijn. Het COVID-19 virus heeft ons een behoorlijk poosje aan huis gebonden. Begin juni leek de situatie wat meer onder controle en mocht de horeca voorzichtig weer open. Met dat vooruitzicht hebben de leden een enquête ontvangen van het bestuur met verschillende vragen over de animo om met aangepaste coronaregels mee te doen aan een evenement. Hieruit bleek dat voldoende leden graag weer wilden deelnemen. Voor het bestuur dus groen licht om een evenement uit te schrijven: de rit Mooi Rotterdam op zaterdag 22 augustus.

Binnen enkele dagen was de rit al volgeboekt. Een maximum van 30 Porsches en 60 horecagasten. Na een hittegolf van meer dan 14 dagen was het weer aan het afkoelen en het heeft die dag op verschillende plaatsen flink geregend. Tijdens de rit echter bleef het droog met een voorzichtig zonnetje, veel wind en 21 graden. Een prima dag dus voor een ritje.

We zijn gespot!

Voor de verandering waren alle deelnemers eens ruim op tijd. Zou dit ongeduld zijn geweest? Onze locatie was deze keer de Brasserie Waalhaven aan de start- en landingsbaan van vliegveld Rotterdam-The Hague Airport. We hadden een prachtig uitzicht op het binnenkomend en vertrekkend vliegverkeer.  We moesten ons daarbij wel goed vasthouden om zelf niet weg te vliegen met deze harde wind.  Buiten hadden wat autospotters er lucht van gekregen dat er Porsches te fotograferen waren en een groepje jongelui zwermde om de auto’s. Aangesproken door onze fotograaf wilden ze zelf ook wel met elkaar poseren voor een foto voor de Porsche Club Holland. Ik heb zelfs ‘taxiritjes’ gespot met de spotters als bijrijder in een Porsche. Een leuke dag voor allemaal.

Op gepaste afstand

Om ongeveer 17:00 uur konden we naar de zaal die voor ons was klaargezet met een BBQ buffet. Hier sloeg het COVID-19 virus ook weer toe: we moesten allemaal aan een eigen tafeltje voor 2 personen zitten. Met tussen de tafels 1.5 meter was dit toch wel even slikken. Niet de gezelligheid die we gewend zijn op dit soort momenten. Voorzitter Walther nam het woord en heette iedereen van harte welkom op deze bijzondere dag. Blij om weer zoveel leden te ontmoeten en we hadden elkaar natuurlijk veel te vertellen. Uiteindelijk konden we met en gevulde maag, in de auto stappen.

Het zou een relaxed ritje worden, geen opdrachten of fotopuzzel deze keer. In de avondzon konden we genieten van de mooie wegen die er rondom Rotterdam te vinden zijn. Ik heb meerdere mensen gehoord die zich verbaasd hadden over de mooie plekjes in dit toch hoofzakelijk industriële deel van Nederland. Veel groepjes hebben samen gereden deze avond. Bij het veer tussen Rozenburg en Maasluis kon je ook veel clubleden ontmoeten. Samen wachtend op een oversteek. Wij hadden een boot met alleen maar Porsches daarop. Prachtig gezicht natuurlijk.

Mondkapjes

Een veerpont is openbaar vervoer in Nederland dus moesten we daar verplicht een mondkapje dragen zodra je uit de auto stapte. De organisatie had speciaal voor de deelnemers PCH-mondkapjes laten maken en deze kwamen nu goed van pas. Nog even snel een groepsfoto gemaakt van alle bedekte gezichten. Hier gaan we het over een paar jaar zeker nog eens hebben.

Met de 2 aanwezige Boxster Spyders voorop hebben we samen het laatste halfuurtje van de route teruggereden naar Brasserie Waalhaven. Zoals gezegd waren er geen prijzen te verdienen deze rit maar kond iedereen genieten van een welverdiend drankje met een paar heerlijke borrelhapjes.

Met het laatste beetje daglicht en een regenvrije lucht konden we tevreden weer richting huis.

 

Klik hier voor het volledige fotoverslag