Skip to main content
 Woensdag, 9, Mei, 2007

Circuitdag Zolder (B)

download uitnodiging en inschrijfformulier

In samenwerking met de NPC wordt er voor u op woensdag 9 mei een dag georganiseerd op het circuit in het Belgische Heusden-Zolder. Op deze dag bent u in de gelegenheid uw rijvaardigheid aan te scherpen en uw auto en het circuit beter te leren kennen. Op deze dag zullen mogelijk ook nog andere Nederlandse Porsche clubs te gast zijn.

Voor diegenen die de eerdere circuitevenementen kennen zal de wijze van werken bekend zijn. We zullen in groepen over het circuit rijden, waarbij de dag wordt afgesloten met een sessie vrij rijden.

Tijdens deze dag worden zaken zoals ideale lijn rijden op het circuit van Zolder, (elk circuit heeft zijn eigen ideale lijn) de juiste rempunten en remwijze en gedoseerd gas geven behandeld. Dit alles om van u een veiliger en zekerder chauffeur te maken.

Zolder is een circuit dat erg veel van uw remmen vraagt. Aangezien u deze dag niet voor vervelende verrassingen wilt komen te staan, adviseren wij u dringend vooraf de remmen van u auto te controleren. Mocht u toch naar de remmen laten kijken, laat dan ook uw remolie beoordelen of deze niet te oud is en laat die eventueel meteen vervangen en voorzover nog niet gedaan, kies dan voor de hoogste kwaliteit remolie.

Programma:
08.30 - 09.00 Inschrijving, opstelling en technische keuring van de auto’s
09.00 - 09.30 Briefing/instructie
09.30 - 12.00 Rijden op het circuit in groepen
12.00 - 13.30 Lunchen op eigen gelegenheid
13.30 - 15.30 Rijden op het circuit in groepen
15.30 - 17.45 Vrij rijden

Circuit rijden:
Het rijden op het circuit gaat als volgt:

Er kunnen maximaal 75 auto’s, van de verschillende deelnemende clubs, worden toegelaten.

De groep zal worden opgedeeld in subgroepen.

De voorste auto van de groep zal het tempo aangeven, de groepen zullen elkaar niet mogen inhalen.

We zullen op deze manier blijven rijden waarbij het tempo langzaam wordt opgevoerd.

LET OP: deze dag is niet bedoeld voor de racers onder ons; race geprepareerde auto’s zullen dan ook niet worden toegelaten. Het is een dag waarbij op hoge snelheid veilig Porsche rijden, op een circuit, centraal staat.

In acht te nemen regels:
- Uw Porsche is een straatauto en voorzien van een kenteken.
- Uw banden zijn voorzien zijn van Dot aanduiding en hebben minimaal 2 mm profiel.
- Geluid maximaal 92 DB, dit wordt tijdens het rijden op het circuit gemeten. We rijden met transponders waardoor de lawaaischopper wordt geïdentificeerd, stil gezet en van verdere deelname uitgesloten!
- Een helm en het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht.
- U draagt zelf zorg voor een helm, ZONDER HELM, geen deelname.
- Huisdieren zijn niet toegestaan.
- Een ieder die deelneemt, verplicht zich de bijgevoegde vrijwaring in te vullen en te ondertekenen en deze ter plekke in te leveren bij de organisatie.

Catering:
Deze dag is er geen georganiseerde catering. De organisatie gaat wel proberen een lunchlocatie te regelen. Dit is echter op eigen kosten.

In en om het circuit zijn voldoende gelegenheden waar u kunt lunchen. Voor nadere informatie verwijzen wij naar de site van het circuit, www.circuit-zolder.be, links, horeca.

Plattegrond:
Het circuit van Zolder is eenvoudig te bereiken, komende via Antwerpen, Eindhoven of Aken.

Inschrijving:

De inschrijving sluit vrijdag 9 maart 2007. Voor de inschrijving kunt u gebruikmaken van e-mail naar het secretariaat; of het het bijgevoegde inschrijfformulier. De prijs voor dit evenement bedraagt € 159,- per auto.

uitnodiging en inschrijfformulier (pdf)

Deze dag kan alleen doorgaan bij voldoende deelname.