Skip to main content

De sterk oplopende occasionprijzen van (sommige) Porsche modellen waren aanleiding om een nieuw clubevenement te organiseren in de vorm van een PCH Taxatiedag. Er was maar één telefoontje met Porsche Centrum Rotterdam voor nodig om een mooie locatie voor dit evenement vast te leggen. Vestigingsmanager Harrie van Ham was direct enthousiast en stelde twee bruggen in de werkplaats ter beschikking plus een monteur voor technische ondersteuning indien nodig.

Binnen het bestuur bestonden goede ervaringen met Rietveld Taxaties uit Sleeuwijk. Bij voorbaat gingen we er van uit dat de aanmeldingen een tweede taxateur nodig zou maken en Dennis Rietveld schakelde daarom collega Jan Augustijn in. Tijdens de taxatiedag bleek dat beide heren zeer professioneel opereren en ter zake kundig zijn.

De uitnodiging voor deze dag leverde 14 inschrijvingen op waarmee we ook de maximum capaciteit hadden bereikt. Een mooie mix van oudere en jonge Porsches verscheen in Rotterdam om gekeurd te worden door de twee experts. De gastvrijheid van Porsche Centrum Rotterdam liet niets te wensen over met een uitgebreide lunch, die zowel in de werkplaats als in de showroom stond uitgestald.

Voor alle deelnemers gold dat de getaxeerde waarde van de gekeurde Porsches aanzienlijk hoger lag dan een aantal jaren geleden. Met name de vervangingswaarde van de 964 uitvoeringen toonde waardestijgingen van rond de 150% in slechts twee jaar tijd. Heel veel dank aan Porsche Centrum Rotterdam voor de gastvrijheid en de prima verzorging en aan onze twee professionele taxateurs.