Skip to main content
‘Nederland oh Nederland’

Alvast bedankt Ton en Anneke.

Voordat ik mijn laptop kan plaatsen en openen om dit verslag te gaan schrijven moet ik mijn tafel eerst bevrijden van de omgekieperde inhoud uit de goodiebag die wij vandaag hebben meegekregen van Ton en Anneke Boshuis. Maar liefst 19 zaken zaten er verstopt in een prachtige blauwe strandtas van hun bedrijf genaamd Boshuis ‘thuis in water’. Als we deze zomer net zulk mooi weer krijgen als dat we vandaag gehad hebben dan zal ik zeker het enorme strandlaken en de diverse zand, zon en strand spullen met veel plezier gaan gebruiken. Al had je vandaag niet gewonnen dan kon je toch een mooie prijs mee naar huis nemen. Bedankt!

Boshuis ‘thuis in water’ is het bedrijf van onze leden Anneke en Ton aan de Azewijnseweg te Vuren. Daar werden we vandaag welkom geheten. Een team van medewerkers begeleidden het parkeren van de Porsches en de koffie met een heerlijk pecan-broodje stond voor ons klaar. Ton Boshuis heette ons van harte welkom en vertelde kort over het bedrijf dat hij en Anneke in 2003 zijn begonnen. Waterontharding is de kerntaak van het bedrijf dat inmiddels 30 medewerkers kent. Een aantal hiervan werden aan ons voorgesteld zodat wij later vragen aan hen konden stellen.

Hartstikke trots zijn ze op hun bedrijf. Het feit dat de parkeerplaats vandaag bomvol stond met Porsches van de PCH vond Ton ook bijzonder leuk, dat deed hem toch wel wat. Dat Anneke en Ton het goed voor hebben met de PCH bleek wel uit de meer dan geslaagde Porsche dag vandaag.

Boshuis ‘thuis tussen Lek en Linge’ zou je ook heel goed kunnen zeggen. Wat een prachtige  route hebben ze vandaag voor ons uitgezet. Een keur aan mooie dorpjes en gehuchten hebben we doorkruist: Gellicum, Rhenoy, Schoonrewoerd, Hei en Boeicop, Lexmond,  Ameide, Tienhoven aan de Lek, Goudriaan, Ottoland (4x of zoiets) Bandwijk, Molenaarsgraaf, Giessen-Oudekerk, Hoornaar, Hoogblokland, Arkel, Leerdam, Asperen, Herwijnen. Ik stel voor dat als u geen ‘beeld en geluid’ hebt bij 10 van deze plaatsjes, u de digitale versie van deze tourrit opvraagt bij het secretariaat. Op een vrije dag kunt u dan ook gaan genieten van deze rit want;  ‘Nederland oh Nederland’, wat ben je toch mooi! De Rit is zo’n 112 km.

U bent nu halverwege deze toertocht

Natuurlijk hadden we een stralende zon en dat maakt alles extra fijn. Bij restaurant ‘Raadhuis’ in Goudriaan troffen we het overgrote deel van de rijders relaxend  op een terras aan het water. “U bent nu halverwege deze toertocht” stond er in het routeboek. Die melding was niet overbodig omdat op het eindpunt van deze dag in het dorpshuis van Herwijnen voor de F1 liefhebbers de mogelijkheid bestond vanaf 15:00 uur de Grand Prix van Barcelona live te volgen. Dat waren er toch wel een heleboel. De dag kreeg ook nog een Oranje tintje door de winst van Max Verstappen.

Ook onder de deelnemers van vandaag zou er een winnaar zijn van de foto-puzzelrit die onderdeel was van de tocht, maar eerst konden we genieten van een lekker buffet met warme gerechten.  Heel veel trek konden we haast niet hebben omdat we per persoon een lunchtas hadden meegekregen. Zoals ik al eerder schreef; Anneke en Ton hadden het goed met ons voor vandaag.

Uiteindelijk bleken Marcel & Joanne Kramer de winnaars van vandaag met op een gedeelde 2e plaats Reinoud & Jacqueline Selbeck en Rob & Ellen Groen. De 3e plaats was voor Hans & Marjon Gorter. Het was een topdag vandaag!

Ellen Groen