Skip to main content

Het vervolg op…

Tourrit West Zeeuws Vlaanderen - 31 juli 2022

Cora en Jaap Constant zijn al heel wat jaren enthousiast lid van de Porsche Club Holland en behalve deelnemen aan evenementen organiseren zij nu hun 2e evenement, als vervolg op ‘Uitzwaaien in Zeeland” uit 2019. Dit keer niet de beroemde Zeeuwse waterwerken; nu gaan we naar  West Zeeuws Vlaanderen. De rit was helemaal volgeboekt en dat snap ik ook wel. In dit deel van Nederland komen wij, net als waarschijnlijk meer PCH leden, zo goed als nooit. Een mooie gelegenheid om dan ook maar direct de mooiste weggetjes te gaan rijden.

Zeeuwse meisjes

Aangekomen in Terneuzen aan de Scheldeboulevard werden we welkom geheten op de parkeerplaats door Jaap en Johan (Bouma) en binnen zaten Cora en Ella Bouma aan de inschrijftafel. Deze ‘Zeeuwse meisjes’ hebben in 2019 ook al samengewerkt om hun mooie Zeeland met ons te delen.  We kregen een mooie goodiebag mee met o.a. snoepjes (gesponsord door het bedrijf van Johan en Ella) fruit, water, en informatie over Zeeland. Na uitleg van Cora gingen we gewapend met het routeboek op pad om direct vanaf de parkeerplaats fout te rijden. Dit is zelfs voor ons een record.

Zeeland – vakantieland

In juli is Zeeland natuurlijk ook een vakantiebestemming voor heel veel mensen en we hebben de campings en vakantieparken in de mooie natuur gezien. Voor mij spande Cadzand Bad toch wel de kroon, zo chique, bijna grandeur. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Jaap wist te vertellen dat het voornamelijk Belgisch georiënteerd is en eigenlijk alleen in het zomerseizoen goed bezet. Erg mooi.

Langs het Uitwateringskanaal reden we Sluis. Sluis is natuurlijk ook een pareltje. Deze vestingstad, aan de grens met België, behoort tot de top van de Zeeuwse steden.

Geen struisvogelbiefstuk

Vlak buiten Sluis verzamelden we ons bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve voor de lunch en een rondleiding over de boerderij. De eigenaren, op zoek naar betere verdiensten voor hun boerenbedrijf, zijn omgeschakeld naar het houden van struisvogels en hebben het tegelijkertijd als toeristische attractie volledig omarmd. Wat een schattige beesten zeg! Ik kreeg een beetje wroeging bij het idee dat we straks bij de lunch een lekker struisvogelbiefstukje geserveerd zouden krijgen. Gelukkig kregen we een waterig soepje met een droog broodje.

Roeptoeter

De magere lunch werd meer dan goed gemaakt door de heer Bakker, onze gids van deze middag. Zijn geringe statuur deed niemand vermoeden van zijn klankkast. Even wegdommelen was er niet bij met dergelijke decibellen. Dat wilde je ook niet, mijnheer Bakker was een komisch talent en hij had de lachers menig keer op zijn hand. Ondertussen kregen we als welgedane Porsche rijders ook nog even een goed gemikte veeg uit de pan. De man kon toen niet meer stuk bij ons en ik vermoed dat we het evenement van vandaag gaan omdopen in het ‘Mijnheer Bakker evenement’. Tussen alle humor door wist hij ons ook nog veel te vertellen over de struisvogels bij hem op het bedrijf.

Na de pauze..

vervolgden wij onze weg langs prachtige plaatsjes als Aardenburg, Oostburg, Philippine en Sluiskil om via de rand van Terneuzen weer bij de Westerscheldetunnel te komen. U weet wel, met 6.6 km de langste tunnel voor het wegverkeer in Nederland. Na een vlotte rit arriveerden we in Nieuwdorp waar we het antwoordenformulier voor de fotovragen en het geschatte aantal snoepjes in de pot tijdens de lunch konden inleveren. We werden ontvangen met een lekker drankje en een vriendelijke bediening. Restaurant Landlust doet zijn naam eer aan, het eten is een lust voor de tong, alhoewel je dat zo natuurlijk niet zegt. Heerlijk dat was het zeker!

In de prijzen

Winnaars vandaag waren het duo Lambert van der Meulen jr. en Lars Claassens. Op de 2e plaats Frans Kroon & Lisetta Timmer. De 3e plaats ging naar  Lambert (sr) en Dominique van der Meulen. Ook voor Herman Verhoef en José van Alem die 4e werden was er nog een prijs. Dirk & Heidi Schultz werden in het zonnetje gezet met een knipoog. Hun volharding mocht helaas niet baten en de poedelprijs was hun beloning.

Tot slot wil ik Cora en Jaap hartelijk bedanken voor ‘het vervolg’ op 2019. Het is weer een prachtige Porsche club Holland dag geworden, waar we met plezier op terug kunnen kijken.

Ellen Groen

Klik hier voor het fotoverslag