Skip to main content

Al sinds enkele jaren worden de PCH leden als gast uitgenodigd tijdens de jaarlijkse circuitdag van de Porsche Club Nürburgring op het Grand Prix Circuit van de Nürburgring. De convocatie voor dit evenement leverde dit jaar acht PCH inschrijvingen op. Een bescheiden aantal, maar toch meer dan de voorgaande jaren. En het zijn ook dit keer weer voornamelijk de gebruikelijke gezichten die acte de présence geven. Het blijkt voor sommigen een verslavend evenement te zijn.

Dit jaar staat het gebeuren toch ook behoorlijk in de schijnwerpers van het COVID-19 virus. Zo heeft Duitsland - op dit moment - de bewoners of bezoekers van de provincies Noord- en Zuid-Holland (die code rood zijn) verplicht om een certificaat corona-negatief met een geldigheid niet ouder dan 48 uur, bij zich te dragen bij reizen naar Duitsland. Het was vrijwel niet te doen om dit te regelen via de reguliere GGD testen.

Via Ron Bruijn konden wij gelukkig terecht bij de Corona testservice in Schiphol, Utrecht of Almere. Voor 11.30 getest leverde dezelfde dag rond 22.00 de uitslag. Dit liep uiteindelijk uit tot 03.00 ’s nachts, maar de meesten konden na de negatieve uitslag met een gerust hart vertrekken naar het Dorint Hotel wat pal aan het circuit van de Nürburgring ligt. De receptie bleek bij aankomst inderdaad naar het certificaat te vragen. Sommige leden verkozen om in Maastricht te overnachten en de volgende ochtend vroeg naar het circuit te rijden. Porsche Club Nürburgring toonde zich overigens zeer genereus door eenieder die de test had afgelegd te compenseren met een bedrag van 99 Euro. Een zeer coulant gebaar!

De woensdagochtend begon met veel mist en een natte baan. Ca. 100 Porsche rijders hadden zich verzameld op de paddock waar Frank Mischlich, de voorzitter van PC Nürburgring, de nodige uitleg gaf voor deze dag. Van de Duitse deelnemers waren er veel lid van PC Nürburgring en PC Koblenz. De circuitleiding besloot rond 10.30 uur code groen te geven en als eersten konden de rookies de baan op voor enkele verkenningsronden. Niet veel later volgen meer rijders en langzamerhand werden de omstandigheden beter om meer op het gas te gaan. 

Er werd gereden volgens het open pitlane principe: eenieder kan de baan op of af, op een zelfgekozen tijdstip. De witte Taycan van Nico Brabers trok heel veel (bewonderende) bekijks. Nico wilde zijn aanwinst toch ook een keer op het circuit uitproberen. Het bleek dat de prestaties van deze elektrische Porsche uitmuntend zijn en dat de auto zich zeer goed gedraagt op het circuit. De Taycan was in gezelschap van Nico’s gele 911 Turbo S waarmee Walther Blijleven zich mocht uitleven. 

Vanuit onze sportcommissie was Daniël Sandifort beschikbaar als instructeur. Daniël gaf als altijd de nodige tips en een gevierde uitspraak is: ‘BPBM’; binnen curb pakken en buiten curb mijden. Een hele belangrijke Daniël-regel…

Arnt Aalbers noemt de Nürburgring - als nieuwkomer op dit circuit - met recht ‘der Ring der Nibelungen’ en bij zijn eerste keer kreeg hij als Hinweis: Kritische Verhältnissen, Wasser, Dreck und Öl, oftewel: ‘spiegelglad’. Afgelopen weekend was er een 24-uursrace geweest en er waren nog veel olie- en andere resten achtergebleven op het asfalt.

Van al dat racen krijg je trek. Vanwege de Corona maatregelen werd er een Kartoffel Suppe met stukjes worst en brood geserveerd. De gebruikelijke Bratwurst ontbrak deze keer jammer genoeg.

Voldaan en met blije gezichten vertrok onze delegatie in de namiddag weer richting Nederland. Iedereen uit onze groep had weer een geweldige dag meegemaakt en uiteindelijk zijn Porsche weer veilig thuisgebracht.

Voor het fotoverslag - klik hier