Skip to main content

Technische Meeting op 1 juli 2017 bij TURMGARAGE in Kleef, Duitsland

Voor de technische bijeenkomst trokken we dit keer de grens over, naar het plaatsje Kleef. Kleef (Kleve) ligt op een flinke bult in het landschap, geen wonder dus dat in de tijd van koene ridders en jonkvrouwen een kasteel werd gebouw in Kleef. De markante toren ervan staat in het logo van de Turmgarage Kleve. Deze bestaat al sinds 1991. Ooit begonnen vanuit een passie voor klassieke motorfietsen is men later overgestapt naar auto's. Na een jaar of 10 met voornamelijk Alfa Romeo, besloot men over te stappen naar Porsche. Hoewel het team redelijk klein is gebleven (8 tot 10 personen) is de zaak behoorlijk gegroeid in volume, getuige de diverse bijgebouwen, waarover straks meer.

Andreas Schultz, eigenaar en oprichter, beschrijft zijn zaak als volgt. Zelf houdt hij zich grotendeels bezig met de "bolt and nut" restauratie van vroege 911 en 912 modellen. Zo toont hij een rode 911 uit 1965 van een Finse klant. De auto staat er optisch bijna klaar bij, en Andreas verteld dat het een hele uitdaging was omdat de auto eigenlijk een gatenkaas was. En in 1965 gebruikte men diverse onderdelen door elkaar, dus ook het uitzoekwerk was enorm om de auto zo authentiek mogelijk te krijgen. Maar wat 1200 manuren kunnen doen van iemand met veel verstand van zaken, is indrukwekkend.

Andreas vertelt ongeveer 3 van deze totaalrestauraties (parallel) op jaarbasis te kunnen afronden. Daarnaast uiteraard nog diverse deelrestauraties. Omdat er altijd wachttijden zitten aan elke project, wordt er aan meerdere projecten tegelijk gewerkt. Monteur Frank Hamacher helpt Andreas en doet daarnaast veel van het reguliere onderhoud van klanten.

Sebastian Giannone, opgeleid als werktuigbouwkundige, en als zoon van 1 van de monteurs al vanaf jong in de zaak, houdt zich voornamelijk bezig met motoren- en versnellingsbak revisie. Zijn filosofie is dat je niet altijd alles compleet moet  willen vernieuwen en reviseren, als het op een éénvoudige manier óók lukt om de auto  weer op de weg te krijgen. Tegelijk vindt hij het wel verstandig goed na te denken, dat als je éénmaal van alles los hebt liggen je natuurlijk wel die zaken meepakt om een volgende reparatie weer zo lang mogelijk uit te stellen.

Voordat Sebastian bij de Turmgarage begon, heeft hij ook een tijdje voor een Belgisch Porsche Classic Racing team gesleuteld. Zo was hij betrokken bij een Le Mans Classic overwinning, naar eigen zeggen overigens omdat de coureur niet snel genoeg was om net als de meeste tegenstanders zijn banden aan gort te rijden bij de grote hitte van die dag. Kortom, je kunt ook voor wat meer power en tuning aan je klassieker goed terecht bij de Turmgarage.

Sebastian staat in zijn motorshop naast de bekleder van het bedrijf, Jörg Steffens. Dat lijkt raar (vuile motoren en stoffeerder in 1 ruimte), maar Andreas legt uit dat het veel gezelliger is, en ook een extra reden om zijn revisiehoekje brandschoon en geordend te houden.

Nadat we een blik in de showroom hebben geworpen, waar overigens een SC staat precies zoals ze bijna 40 jaar daarvoor uit Stuttgart de fabriek verliet, met nog geen 9000 (!) originele miles op de teller, worden we langs diverse dependances geleid in oude industriële hallen vol met F en G model 911 en 912jes. Veel wordt in de US aangekocht via tussenpersonen. Soms wordt ook geboden op een 356, een 914 of een Karmann Ghia, naast nog wat andere toevalstreffers zoals een 928S maar ook 1 van de eerste Toyota LandCruiser diesels. Wie op zoek is naar een specifiek model of kleur 911 heeft grote kans van slagen bij de Turmgarage. Maar dan moet je er wel even langsgaan, want alles online zetten, daar wil Andreas zijn tijd niet in stoppen.

Hoewel Andreas duidelijk laat merken geen onderdelenshop te willen zijn verkoopt hij ze wel degelijk, beschikt men over een indrukwerkende hoeveelheid onderdelen zoals Fuchs velgen, stoelen, spoilers en motoronderdelen.

Ook Frau Tina Schultz werkt in de zaak. Winkel, telefoon, het organiseren van evenementen, en vandaag als gastvrouw met koffie, thee en broodjes Frankfurter, die na afloop van de rondleiding gretig aftrek vinden.

Der Turmgarage: http://www.turmgarage-gmbh.de, slechts een half uurtje over de grens bij Arnhem/Nijmegen.