Skip to main content

Voertuiginspectie voor de Zwitserland - Italië trip

Op zaterdag 01 april jl. organiseerden Peter Broerse en Albert Vos een speciale technische clubmeeting, die vooral in het teken stond van de in mei geplande Zwitserland - Italië trip. Een aantal clubleden hadden de regenbuien getrotseerd en waren naar Mijdrecht gekomen om hun auto op een aantal essentiële punten met betrekking tot veiligheid en betrouwbaarheid te (laten) controleren. Denk hierbij aan de banden, remmen, remslangen/leidingen, stuurinrichting, wiellagers, koppelingskabel, benzineslangen, accu(bevestiging), laadspanning, V-riem, olieslangen en dergelijke.

Een geruststellende gedachte als dit alles is nagezien en in goede conditie is of - zoals bij de meerdere auto's - er een aantal onvolkomenheden aan het licht zijn gekomen die reparatie of vervanging noodzaken. Beter om die problemen vooraf in Nederland aan te pakken, dan straks ergens halverwege een koude en mistige bergpas stil te vallen...   

Naast de techniek stond ook deze clubmeetings gelijk de andere edities vooral ook in het teken van gezelligheid en saamhorigheid. Er was een hartelijk ontvangst met  koffie of thee met een versnapering en rond het middaguur werd een uitgebreide lunch geserveerd. Om alvast een beetje in de stemming te komen, had die van gastvrouw Linda een Italiaans accent gekregen. Klasse!

Een woord van dank tot slot aan Peter en Albert voor de professionele aanpak en de leerzame dag.

Marc Bezem