Skip to main content

Gezamenlijke Paasrit met de Klassieke Porsche 911&912, 356, 914 en 928 clubs

Traditiegetrouw vormt de Paasrit de eerste "echte" rit van ons clubseizoen. De 2017 editie had evenwel een bijzonder karakter aangezien deze gezamenlijk met de Klassieke Porsche 356, 914 én 928 clubs was georganiseerd. Ongeveer 120 equipes waren op maandagmorgen 17 april naar het Porsche Classic Center Gelderland afgereisd. De parkeerplaatsen rondom het onlangs uitgebreide Classic Center waren afgeladen met klassieke Porsches in een veelheid aan kleuren. Een schitterend schouwspel! 

Na een gastvrije ontvangst door het team van gastheer Mark Wegh was er tijd voor het uitreiken van de roadbooks, een uurtje rondkijken, een welkomstwoord door een afvaardiging van de clubbesturen en vooral ook de nodige gezellige "social talk". Rond half twaalf vertrokken de equipes voor de eerste etappe richting Airport Teuge, ten noordwesten van Apeldoorn. Een deel van de route voerde over de Veluwe en ondanks de wat sombere weersvoorspellingen - er waren ons regen- en zelfs hagelbuien in het vooruitzicht gesteld - kon er regelmatig van de voorjaarszon worden genoten en viel er uiteindelijk maar een enkel drupje regen.

Na de uitgebreide lunch in het Restaurant "Take Off" op Teuge leidde de route de deelnemers opnieuw over de Veluwe. Onderweg was voor de liefhebbers een tussenstop ingepland op het wereldberoemde Rijksmonumentale Radio Kootwijk. Het laatste deel van de route voerde naar Hotel Papendal nabij Arnhem, waar de dag met een borrel werd afgesloten.

Met dank aan de organisatie voor het vlekkeloos "managen" van zo'n groot gezelschap!

Marc Bezem
secretaris - webmaster