Skip to main content

Toerrit gezamenlijke Porsche Clubs 2005

door Henry de Vaal

Vorig jaar bestond de gezamenlijke clubactiviteit uit de ‘Bezorg een Lach Dag’, een dag die in het teken stond van een toerrit voor en met ernstig zieke kinderen. Om organisatorische redenen is besloten deze activiteit eenmaal in de twee jaar te laten plaatsvinden. In de tussenliggende jaren vindt een gezamenlijke clubactiviteit plaats met een sociaal karakter, zodat de leden van de diverse Porsche clubs ook eens met de andere clubs kennis kunnen maken.

Op 12 juni was het zo ver, de gezamenlijke club toerrit, georganiseerd door een commissie waarin alle Porsche Clubs vertegenwoordigd zijn, in samenwerking met Pon Porsche Import. De opkomst was bijzonder goed met bijna 200 auto’s. De PCH was hierbij goed vertegenwoordigd met 22 equipes. Alle typen Porsches waren aanwezig, van 356 tot en met 997. Alleen de Cayenne blonk uit door afwezigheid. Zijn Cayenne rijders dan geen club mensen?

De inschrijving en de start vonden plaats bij Pon Porsche Center in Leusden. Daar stond voor alle deelnemers een koffiebuffet klaar en er werden prima lunchpakketten voor onderweg uitgereikt. Na een inleiding door Saskia van Doorn werden de deelnemers op pad gestuurd in twee groepen met verschillende routes. Een routeboek met het bolletje-pijltje principe werd verstrekt met daarbij een blad met negen situatiefoto’s die onderweg bij de juiste situatie in het routeboek geplaatst moesten worden. Dat klinkt vrij simpel, maar het is best lastig om over een route van ruim 180 km de aandacht scherp te houden en alle foto’s te herkennen en te vinden. De routes waren zeer fraai, rijdend door het Gelderse landschap waaronder enkele mooie boswegen en langs de randmeren van het IJsselmeer, gingen wij richting Baarn. Het ontbrak onderweg geenszins aan goede lunch locaties, maar vanwege het verstrekte lunchpakket werden er over het algemeen goede picknick stekken uitgezocht, die ook ruimschoots voorhanden waren.

In Baarn verzamelde het hele gezelschap zich rond vier uur in het Bomencentrum, een locatie die alleen op uitnodiging te bezoeken en te bezichtigen valt. Daar werden de bolides per type opgesteld en alle deelnemers werden verzocht te jureren voor een Concours d’élégance volgens het ‘peoples choice’ principe. Daarna werden er wat bomen bekeken, er werd wat gedronken en er werd vooral veel gepraat en gelachen. De sfeer was prima, hoofdzakelijk dankzij de uitstekende organisatie van deze dag. Tot slot was er een groot barbecue buffet waarbij de cateraar het presteerde om voor iedereen ongeveer gelijktijdig een ruime sortering aan vlees gaar te hebben.

Het weer was de hele dag goed geweest, niet warm maar wel droog en redelijk wat zon. Echter, juist op het moment dat de eerste deelnemers buiten aan hun barbecue maal begonnen, vielen de eerste druppels regen. Na een kwartiertje hield het op met zachtjes regenen en de barbecueparty liep letterlijk met een sisser af. Onder bomen en paraplu’s werd het laatste eten genuttigd, waarna de meeste deelnemers snel huiswaarts keerden. Tussendoor vond nog de prijsuitreiking voor het concours d’élegance plaats. De puntenwaardering voor de foto toerrit vond plaats per club. Helaas…de NPC streek met de eer met 45 punten, terwijl de PCH met 44 punten de tweede plaats moest delen met de 928 Club. Allemaal meer oefenen met puzzelritten voor de volgende editie!

Ondanks de natte finish was het een erg geslaagde dag met een prima organisatie. Dank daarvoor aan Saskia van Doorn van Pon Porsche Import en aan alle commissieleden van de diverse clubs. Volgend jaar is er weer een evenement van het type ‘Bezorg een Lach Dag’. We hopen dat ook dan de PCH leden in grote getale zullen inschrijven.

GA NAAR DE FOTOPAGINA: KLIK HIER