Skip to main content

Op 25 oktober verzamelen zich 10 van de deelnemende auto’s bij Hazeldonk, langs de A16 aan de Belgische grens, voor de gezamenlijke rit naar Folembray. Op het laatste deel van de rit zijn de Franse tolwegen bijna verlaten en de auto’s bewegen als aan een lint door het Franse landschap. Het weer is zo mooi dat we een half uurtje in het zonnetje pauzeren op een parkeerplaats langs de snelweg. ’s Avonds verblijven we in het uitstekende Best Western Hotel in Soissons.

Er was een relatief kleine deelname aan dit evenement. Wellicht was dit ingegeven door zorgen over de weersomstandigheden eind oktober. Die zorgen bleken totaal overbodig. Met 18° en een zonnetje was het prima vertoeven op het fraaie circuit van Folembray. Voor de deelnemers betekende het kleine deelnemersveld dat er heel veel rijtijd beschikbaar was.

In de ochtend vond de gebruikelijke instructie sessie plaats, gevolgd door een slalom in twee groepen. Een slalom die niet onder de 1 minuut te rijden viel. Onder de deelnemende auto’s bevond zich een 1 week oude Panamera 4S. Tot verbazing van de eigenaar en de overige deelnemers scoorde deze auto extreem goed in de slalom.

De eigenaresse van het circuit verzorgt zelf de lunch. Iedereen was het er over eens dat deze aanzienlijk beter was dan wat we de avond daarvoor in het hotel voorgeschoteld hadden gekregen. Na de pauze was er veel tijd voor vrij rijden over het circuit waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van de begeleiding en instructies van Evan Kersbergen en Daniël Sandifort.

Aan het einde van de dag bleek de belangrijkste doelstelling te zijn gehaald: iedereen naar huis, zonder één schrammetje schade. Na de vele jaren dat we al in Folembray komen blijkt iedere keer weer dat dit heerlijke circuit niet gaat vervelen. Integendeel, alle deelnemers genoten met volle teugen.

klik hier voor de foto's

klik hier voor de uitslagen