Skip to main content

23 januari 2012

Porsche presenteert een compleet nieuwe generatie Boxster met een volledig nieuw chassis, een langere wielbasis en een grotere spoorbreedte. Andere grote wijzigingen zijn o.a. Ook het aanzienlijk lagere gewicht, de grotere wielen en de nieuw ontwikkelde, elektromechanische stuurbekrachtiging.

De Boxster kreeg kortere overhangen, een meer naar voren geplaatste voorruit, een platter silhouet en een volledig nieuw interieur. Het voorste deel van het elektrisch bedienbare cabriodak fungeert nu als afdekkap, waardoor het minder tijd vergt om het dak te openen of te sluiten. Mede door de toepassing van recuperatie, een start-stopsysteem en een verbeterd temperatuurmanagement, is de nieuwe Boxster tot 15% zuiniger dan de vorige generatie.

Het basismodel wordt aangedreven door een 265 pk sterke 2,7-liter motor. De Boxster S put zijn kracht uit een 3,4-liter motor met 315 pk. Zowel de Boxster als de Boxster S is optioneel verkrijgbaar met de zeventraps PDK-transmissie. De PDK-transmissie verlaagt niet alleen het brandstofverbruik, maar bevordert ook het acceleratievermogen. De Boxster sprint van 0-100 km/uur in 5,7 seconden, terwijl de Boxster S daarvoor slechts 5,0 seconden nodig heeft. Voor een nog betere rijdynamiek biedt Porsche tevens het Sport Chrono Pakket aan. Dit pakket bevat onder meer Porsche Torque Vectoring (PTV) met een mechanisch differentieel op de achteras.

De nieuwe Porsche Boxster staat vanaf 14 april bij de officiële Porsche dealerorganisatie.

Prijzen inclusief btw/bpm

Boxster handgeschakelde versie € 63.900,-
Boxster PDK € 63.700,-
Boxster S handgeschakelde versie € 79.400,-
Boxster S PDK € 77.500.-

klik hier voor de fotogalerij