Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Net als vorig jaar werd de traditionele rijvaardigheidtraining aan het begin van het seizoen gehouden op het Midland Circuit in Lelystad. 19 deelnemers, onder wie een flink aantal nieuwe leden meldden zich aan voor deze training. Er verscheen een mooie mix van klassieke en nieuwe 911’s, Boxsters, een splinternieuwe Cayman GT4 en een Panamera op het circuit. De deelnemers werden verdeeld over twee groepen, die beurtelings twee programma’s afwerkten. Het eerste deel van de training bestond uit rem- en uitwijkoefeningen. Bij elke training die gegeven wordt is het weer verrassend om te horen hoeveel deelnemers moeten bekennen nog nooit een noodstop met hun Porsche gemaakt te hebben. Daar begonnen we dus mee, gevolgd door verschillende rem- en uitwijkoefeningen. Om een goed gevoel voor de benodigde remafstand te krijgen werden bij verschillende snelheden oefeningen gedaan waarbij de deelnemers steeds moesten inschatten waar het uiterste rempunt lag om de geplaatste obstakels te kunnen ontwijken.

Het tweede deel van de training bestond uit een stukje circuit dat zodanig was uitgezet dat er optimaal geoefend kon worden met over- en onderstuur, onder leiding van de instructeurs. Waar nodig stapten de instructeurs in de auto’s om gedetailleerde aanwijzigen te geven. Een oefening die de wagenbeheersing zeer ten goede komt en uiteraard ook een goede voorbereiding voor de slalom later op deze dag.

Tijdens de traditionele ‘broodje bal lunch’ op Midland werd door de sportcommissie onder leiding van ‘slalom expert’ Dave Fagan een slalom uitgezet die gebruik maakte van het hele circuit. Midland is een klein maar extreem technisch circuit waarop nauwelijks rechte stukken, maar wel veel samengestelde bochten te vinden zijn. Dat betekent dus heel veel sturen! Een middagje slalom rijden op Midland is dan ook behoorlijk vermoeiend. De deelnemers hadden er echter overduidelijk heel veel plezier in, onder het voorjaarszonnetje. Na vier pogingen werd uiteindelijk de snelste tijd bij de heren neergezet door Oscar Wilkens en bij de dames liet Angeline Dekker de beste tijd noteren. Van de nieuwe leden die aanwezig waren zette René Dijkshoorn de beste tijd neer.

klik hier voor het fotoverslag