Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Na het succes van de Koninginneritten in voorgaande jaren waren het Marjolein Pelgrum en Yolnda de Vries die dit jaar de organisatie van de Koningsrit in handen namen, en met succes. Alhoewel de vooraf aangekondigde 20 inschrijvingen een maximum aantal waren kwamen er meerdere verzoeken binnen om een reserveplek toe te wijzen. Uiteindelijk zijn er 25 auto's aan de start van deze toerrit verschenen en was het onthaal bij Hotel Restaurant Gorinchem zeer welkom. Niet in de laatste plaats pmdat de zon leek te gaan schijnen terwijl de voorspellingen behoorlijk somber waren.

Een fantastische rit door de Alblasserwaard volgde waarvoor ieder equipe een oranje getint roadbook meekreeg met een bolletje pijltje routeomschrijving. Geen fotospeuropdrachten onderweg maar een vragenlijst die op gezette tijden antwoorden benodigde. Gedurende de hele middag reden er Porsches door de Zuid-Hollandse polder, waar de natuur de voorgaande week tot een kleur- en geurexplosie was ontluikt. Groepjes auto's kwamen hier en daar tezamen, er was zo nu en dan een kort "overleg" moment of een versnaperingsonderbreking. Over menig antwoord waren de meingen verdeeld; telden we 19 of 20 molens bij Kinderdijk en welke kledingleverancier hebben jullie onderweg gevonden?? Stiekum werden antwoorden via de mobiletjes op het wereldwijde web opgezocht om de onzekerheden weg te nemen.

Kwamer er berichten door dat de regen elders in Nederland met bakken uit de lucht viel, in de Alblasserwaard kon je zonnebrandcrème smeren. Aan het einde van de middag druppelden er flink gekleurde hoofden binnen bij Herberg Restaurant de Lingehoeve (van inspanning, opwinding of een zonnesteek?) waar de goed geluimde waardin iedereen met pan en pollepel tegemoet trad. Een uit seizoensgerechten huisgemaakt buffet liet iedereen zich genoeglijk smaken en na de prijsopenbaring ging een ieder met een goed gevoel huiswaarts.

Lo K. mocht het clubspeldje in ontvangst nemen, Peter G. en zijn co-piloot streken de 1e prijs op en J.W. van den B. kreeg troostende woorden voor het nu eens niet als haantje de voorste opgestreken prijzengeld.

Hulde, lof en dank voor de organisatie, met het verzoek om dit kunstje in 2015 nogmaals te herhalen!

Voor de fotoreportage klikt u op deze link.