Skip to main content

Klik hier voor het fotoverslag

Op 4 november werd voor de eerste keer een nationale rally voor alle leden van de Nederlandse Porsche Clubs georganiseerd. Het werd met een deelname aantal van 138 (!) auto’s een enorm succes waarbij de minder gunstige weersomstandigheden niemand deerden. De PCH was goed vertegenwoordigd met 38 equipes. Tijdens deze dag werden een drietal dealers bezocht; Porsche Centrum Gelderland was de locatie voor de aftrap, bij Pon Leusden was de lunchstop en bij Porsche Centrum Amsterdam was de finish met de prijsuitreiking. Nederland werd hiermee dwars doorkruist en liet zich van zijn mooiste kant zien in dit jaargetijde.

De rally was zeer professioneel uitgezet door een bekende organisator, Jan Berkhof. Alle Nederlandse Porsche Clubs waren vertegenwoordigd zodat er van alle types en van alle bouwjaren Porsche exemplaren te bewonderen waren.

Het eerste traject van de route leidde de deelnemers dwars door de Betuwe en het land tussen Rijn en Waal. De bolletjes ● pijltjes → omschrijvingen waren met enige concentratie en behulp van de kilometerteller goed te volgen. Daarnaast moesten er plekken herkend worden aan de hand van foto's en moest er op diverse vragen antwoord gegeven worden.

De tussenstop, tevens inleverlocatie van de eerste vragenlijst, was Pon Leusden. Aan alles was gedacht, van toewijzing van de parkeerplaatsen tot het verzorgen van de inwendige mens. In de showroom stonden vele warme en koude heerlijkheden uitgestald en er werden voortdurend drankjes rond gedeeld.

De tweede etappe leidde dwars door het vlakke land van Midden Nederland richting de rivier de Vecht en het plassengebied met landerijen daar omheen. In totaal was de lengte van de rally ca. 110 km, hetgeen niet veel lijkt. Dat je over die afstand een enorm deel van Nederland ziet en de natuur verandert van bosrijk en heuvelachtig tot plattelands en waterrijk, is voor velen een openbaring.

Aan het einde van de middag, toen de schemering reeds ingetreden was, werden alle deelnemers warm onthaald in de goed verlichte showroom van Porsche Centrum Amsterdam. Hannie Steeman, de ambassadrice van Porsche minnend Nederland, richtte zich met een toelichting en dankwoord tot alle betrokkenen en reikte de prijzen uit. Helaas voor de deelnemende equipes van de PCH waren er dit keer geen prijsknallers onder ons!