Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

31 aug 2009

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Porsche in Nederland geeft TNT Post drie verschillende Porsche-postzegels uit met afbeeldingen van de modellen die kenmerkend zijn voor zes decennia Nederlandse Porsche-historie: de 356 waar het allemaal mee begon, de 911 RS uit 1973 en tot slot de jubileum-911, een limited edition waarvan er slechts 15 speciaal voor de Nederlandse markt zijn geproduceerd.

De eerste exemplaren van de Porsche-postzegels zijn vandaag overhandigd door Harry Koorstra, directievoorzitter van TNT Post en Ray Uiterwaal, directeur van Pon Porsche Import aan Robert S. Croll, President van de Rechtbank Zwolle-Lelystad en onder meer voorzitter van de Nationale Rode Kruis Rally en de KNAC (Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club). Ook voormalig coureur en Nederlands Porsche-icoon Gijs van Lennep viel deze eer te beurt bij de finish van de 10e Nationale Rode Kruis Rally op Huis Ampsen nabij Lochem.

Postbox Porsche

De Porsche-postzegels maken onderdeel uit van de Postbox Porsche. De Postbox is een eerder dit jaar geïntroduceerd nieuw product van TNT Post: een doosje met drie postzegels en drie luxe ansichtkaarten rondom hetzelfde thema. De Postbox Porsche werd ontwikkeld in samenwerking met Pon Porsche Import.

Verkoopprijs, verkrijgbaarheid en geldigheid

De Postbox Porsche kost € 3,95 en bevat een postzegelvel met drie verschillende Porsche-postzegels met een frankeerwaarde van € 0,44 plus drie luxe Porsche ansichtkaarten met gelijke afbeeldingen. De Postbox Porsche is vanaf 1 september 2009, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via de Collect Club in Groningen en online via tntpost.nl/postbox. De Postbox verschijnt in een oplage van 10.000 exemplaren. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.