Skip to main content

Voor de tweede maal werd de jaarlijkse kart endurance race samen met de Nederlandse Porsche Club georganiseerd. Dit resulteerde in een mooi startveld van 8 PCH teams en 15 NPC teams met in totaal 64 deelnemers. Dit jaar werd gekozen voor de baan van Race Planet in Delft, waar we konden rijden op twee gecombineerde banen, die over drie verdiepingen van het enorme gebouw verdeeld zijn. Dat betekende dus veel klimmen en afdalen. Het gevolg van de lange baan was dat het vrij lastig was om het parcours te leren. Een enkel rondje over de baan duurde in het beste geval maar liefst 88 seconden!

Na de gebruikelijke briefing en een korte training om de baan te verkennen volgde een rollende start. Er werd hard maar (meestal) sportief gestreden. Hier en daar werden toch aardige klappen in de vangrail gemaakt. Op de lange baan was een totaal van 23 teams prima te doen met voldoende ruimte om in te halen.

Ondanks het grotere aantal teams wist de NPC afvaardiging geen podiumplaatsen te behalen. De plaatsen 1 t/m 4 waren werden ingenomen door PCH teams. Na de race genoten de meeste deelnemers nog van een uitgebreide lunch om moe maar voldaan huiswaarts te keren, in de wetenschap dat de volgende dag waarschijnlijk in het teken van spierpijn zou staan.

klik hier voor het fotoverslag

klik hier voor de complete uitslag