Skip to main content

klik hier voor een link naar de fotoalbums

Op aanraden van voormalig PCH lid Ferry V. werd contact gezocht met een Oostenrijkse hoteleigenaar die een all inclusive evenement aanbood voor Porsche rijders. Tradities herleefden zoals elf jaar geleden in het Tiroler dorp Filzmoos.

De opening van het evenement vond plaats in het Duitse Stromberg bij Restaurant Johann Lafers. De groep van 24 Porsches reed vervolgens in groepjes richting Oostenrijk en nam voor 4 nachten zijn intrek in Hotel Jagdhof. De eigenaar heeft het gehele programma verzorgd en veel hoogtepunten op de kaart gezet.

Er werd een tijdskwalificatie op een berghelling georganiseerd, waarvoor toestemming van de autoriteiten noodzakelijk was, er werden een aantal bekende bergpassen gereden, de 3700 m. hoge Grossglockner werd bestegen, er stonden lunches en diners op bijzondere locaties op het programma. En het enige Porsche museum van Oostenrijk, gevestigd in Gmünd, werd bezocht.

Ter afsluiting van het evenement werd een avond in het Salzburger Casino georgansieerd, waar de prijsuitreiking voor de heuvelklim door Hans Peter Porsche werd verricht. De prijzen waren unieke oude Porsche motoronderdelen, voorzien van opschrift en een handtekening van Herr Porsche.

Een kort meerdaags evenement waarbij er zo'n 3000 km gestuurd werd over de Duitse Autobahnen en door de Oostenrijkse bergen. Een feest voor een Porsche en onder de meest ideale weersomstandigheden!