Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Na het bezoek van een flinke delegatie van de Porsche Club Nürburgring aan het PCH jubileumfeest in april, volgde een tegenuitnodiging voor een circuitdag op het F1 circuit van de Nürburgring. Slechts 100 Porsches werden deze dag toegelaten en de PCH kreeg zes van de felbegeerde plaatsen toebedeeld, die in no-time volgeboekt waren. Deze speciale Porsche circuitdag werd door de PC Nürburgring georganiseerd met Kremer Racing uit Keulen en Porsche Zentrum Koblenz.

De PCH ploeg arriveerde al op de woensdagavond en verdeelde zich over twee hotels vlakbij het circuit. Enkelen maakten ook gebruik van de mogelijkheid om één of meer ronden over de Nordschleife te rijden. Voor de gelegenheid werden de nieuwe feloranje PCH shirts ingezet die door de meeste deelnemers en hun bijrijders of gasten gedragen werden. Dat viel wel op! Zo zeer zelfs dat het blad Porsche Scene Live uit Duitsland ons vroeg te poseren voor een groepsfoto voor de auto’s.

Het evenement was prima geregeld. 100 deelnemende auto’s betekende in de praktijk niet meer dan ca 30-35 auto’s op de baan en dat gaat prima. Na de briefing gingen dan ook gelukkig niet alle deelnemers tegelijk van start, maar verdeelde het veld zich netjes. Rijden op het F1 circuit bleek nog niet mee te vallen. Met name de samengestelde bocht aan het einde van het rechte stuk voor de hoofdtribune zorgde voor vele hoofdbrekens over hoe de meest ideale lijn er uit zou moeten zien.

Het weer was uitstekend en de Duitse Bratwurst en Schweinesteacks van de barbecue smaakten prima tijdens de lunch. Voor aanvang van de middagsessie kreeg de PCH ploeg een instructeur aangeboden om te laten zien wat de beste lijnen op dit circuit zijn. Toen zich vervolgens een jongedame kwam melden, keken de heren wat sceptisch. De 29-jarige Alexandra Carrera Irmgartz bleek echter de clubkampioene 2015 van de PC Nürburgring te zijn. Ze rijdt ook div. internationale races in een 964 RSR 3.8. Alle vormen van scepsis verdwenen tijdens het eerste rondje van Alexandra. Toen zij uiteindelijk in de 991S van Ron Bruijn (min of meer) volgas ging, kon niemand haar meer echt bijhouden. De heren waren diep onder de indruk en hadden ook nog heel veel geleerd over de correcte lijnen over het circuit, wat zich direct vertaalde in betere rijprestaties en meer plezier.

De conclusie aan het eind van deze dag: prachtig en indrukwekkend circuit en een super geslaagde dag. Het is te hopen dat de relatie die is opgebouwd met de PC Nürburgring in de toekomst tot meer van dit soort fraaie gezamenlijke evenementen gaat leiden.

klik hier voor het fotoverslag