Skip to main content

Zondag 15 juli 2018 hadden zich 37 equipes aangemeld bij de organisatoren Ad en Mieke van Walchren. Het Fordmuseum te Beekbergen was de startlocatie. Een leuk en authentiek ingericht museum met prachtige klassieke Fords. Heerlijk om eens rustig tussendoor te lopen met het kopje koffie in de hand. Het is een kleinschalig museum, dus genoeg tijd om dit voor het begin van de rit te bekijken.

Met een tussentijd van 1½ minuut werden we door Ad en Mieke met een finishvlag in de hand op pad gestuurd voor de start van wat al snel een pittige puzzelrit zou blijken. Sterker nog, al na de 2e aanwijzing in het routeboek zaten we verkeerd. Nu zijn we dit van onszelf wel een beetje gewend, dus was er van paniek absoluut geen sprake. Na een half uurtje kwamen we Paul en Loes Tak tegen. Aan de rijstijl te merken waren zij ook heftig op zoek naar de juiste route.

Zullen we samen verdwalen?  
We legden onze gegevens naast elkaar en probeerden zo de route weer op orde te krijgen. Zonder veel succes. Paul is duidelijk beter in het slalom rijden. We konden er op deze prachtige dag en in een schitterende omgeving niet echt mee zitten in onze cabrio’s. Paul stelde voor om dan maar samen te gaan verdwalen. Goed plan!. Ik durf het hier nauwelijks te schrijven maar we waren elkaar na 5 minuten alweer kwijt en hebben elkaar ook niet meer teruggevonden.

In het routeboek stonden regelmatig de straatnamen vermeld (waarvoor onze hartelijk dank) en die hebben we steeds weer ingetoetst in onze navigatie. Op deze wijze hebben we toch grote delen van de rit gereden, ook al kwamen we nog wel de nodige ongeplaveide landweggetjes tegen. Alsof we route nauwgezet gevolgd hadden bereikten we precies tegen de lunchtijd het prachtige en kleinste stadje van Nederland: Bronckhorst. De overal geparkeerde Porsches waren het bewijs dat we ‘goed’ zaten. Op de diverse terrassen zagen we de PCH leden zitten en we zijn gezellig aangeschoven. Wel in de schaduw want het was een zeer warme zomerse dag.

Aan het einde van de zonnige dag kwamen we heel toepasselijk aan op het Stads-Strand van Apeldoorn: SOAP. Ook hier zochten de meesten van ons weer de schaduw en de ventilatoren op. Met een lekker koel drankje in de hand wisselden we onze ervaringen uit. Organisatoren Ad en Mieke van Walchren spraken ons toe en vertelden dat de door hun in 2015 georganiseerde Veluwerit als nogal gemakkelijk was ervaren. Met dat in het achterhoofd besloten ze om de lat wat hoger te leggen bij deze IJsselrit. Er bestond vandaag duidelijk een tweedeling onder de deelnemers; de groep die over te lat heen gekomen was en de groep die er onderdoor gelopen was. Allebei hebben ze een prachtige dag gehad.

Wie schetst onze verbazing bij de prijsuitreiking toen bleek dat nieuwkomers Timo en Chantal Aaldijk er met de eerste prijs (een Porsche thermoskan)  vandoor gingen.  Hans de Boer en Ellis van der Laar gingen met de prijs voor de 2e plaats naar huis (een Porsche lego bouwpakket) en Michiel Klinge & bijrijder Gijs met de 3e prijs (een Porsche paraplu) De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Porsche Centrum Leusden evenals de mooie tassen die we allemaal aan het begin van de rit mochten ontvangen.

Dan waren er nog prijzen voor de pechvogels John en Hanneke Hartman die niet met hun Porsche konden deelnemen omdat deze niet op tijd gerepareerd was en het hondje dat ze bij zich hadden ziek was geworden. Ze mochten een opgeblazen exotische vogel in hun Peugeot mee naar huis nemen. Wouter & Marijke van der Sandt kregen als prospects de aanmoedigingsprijs (een aardewerken ‘kip ik heb je’) Herman en José Verhoef hadden de leukste selfie gemaakt en kregen daarvoor een schilderij gemaakt door Jack Liemburg (Jacksart). Tot slot was er slechts één persoon die de rebus wist op te lossen en dat was Sandra Nengerman. Een mooie fles drank was haar beloning. Voorzitter Walther Blijleven vond dat we allemaal in de prijzen waren gevallen met weer een schiterende Porsche Club Hollanddag en hij bedankte namens de aanwezigen Ad & Mieke voor hun inzet met een bos bloemen.

Ellen Groen

 

klik hier voor het fotoverslag